I Sarpsborg er det vedtatt at det skal komme bomring rundt byen kanskje i 2022. Det er litt uvisst etter at tidligere samferdselsminister stoppet prosjektet foreløpig. Saken er den at det vil koste 30 kroner, og 60 kroner for kjøretøy over 3,5 tonn, med betalingstak ved 70 månedlige passeringer.

Hvis du har Autopass kommer du unna med 20 prosent rabatt, så da vil hver husstand oppnå 1.680 kroner per bil dere har, og de familier som har én bil vil da betale 20.160 kroner per år.

De som har to biler vil mest sannsynlig havne på 40.320 kroner per år.

Dette er en avgift som kommer i tillegg til alle andre avgifter som for eksempel eiendomsskatt.

Er dette noe vi vil ha i Sarpsborg by, eller skal vi prøve få satt en stopper for dette før det er for seint? Byen vil dø ut.

Jeg inviterer gjerne til en debatt rundt dette. Finnes det noen partier her lokalt som tar invitasjonen, eller skal vi ringe inn byen?

Sarpsborg by skal være en by hvor alle skal trives og besøke - ikke en by som er for de som har råd til å bruke bilen.

Arbeiderpartiet, som skal være et parti for arbeiderne, er jo blitt et parti som overhodet ikke tenker på grasrota her i landet.

Hvor er kampen for de eldre, småbarnsfamilier og ikke minst de som i dag trenger bilen for å få det til å gå rundt?

Vi i FNB Sarpsborg er helt imot denne form for beskatning av bilistene. Så la oss prøve å gjøre noe med dette før det er for seint. Selv om dette er vedtatt er det ikke bygd ennå.

Les også

Regjeringen må kutte i bompenger

Les også

– Vi trenger ikke flere bilavgifter!

Les også

FNB Sarpsborg støtter Frp i bomringdebatten

Les også

– Ønsker vi virkelig denne usosiale og urettferdige betalingen av vei?