– Bryggerigangen Bluesband har vært her før. Jeg tror faktisk det er tredje eller fjerde gangen på fem år nå, forteller daglig leder på Edvarts Nye Pub, Freddy Wilhelmsen.

– De leverer veldig bra. Det er bra musikk og et bra show, derfor er vi glade for å få dem tilbake her.

Denne helgen skal bluesbandet spille kvart over elleve både fredag og lørdagskveld.

– Denne konserten arrangerer vi i samarbeid med Sarpsborg Bluesklubb. De trengte litt hjelp til å komme seg på beina og skaffe seg økonomi til det, så vi inngikk et samarbeid med dem.

Livemusikk hver helg

Wilhelmsen er stolt av kvaliteten på artistene de klarer å booke inn på Edvarts.

– Vi har veldig bra artister her, og tar bare 100 kroner i cover. For noen uker siden hadde vi et band her som heter Weapon UK. De startet turneen sin her på Edvarts og bare et par dager etter de hadde vært her så fikk jeg forespørsel om vi har noen ledige kvelder i mars neste år. Og det synes vi er veldig gøy at artistene vil komme tilbake å spille her.

Ettersom puben arrangerer så mange forskjellige konserter, synes den daglige lederen at det er vanskelig å si hvilken musikksjanger som trekker mest folk.

– Mange band har sin egen tilhengerskare. Så har vi rockabilly band her så kommer mange som liker dem, er det bluesband så er det mange blues folk. Også har vi stamgjestene som liker mye forskjellig, så vi treffer mange, mener Wilhelmsen.

– Edvarts pub er den siste puben i byen. Den eneste puben som er åpen 365 dager i året og det eneste utestedet som tilbyr live musikk hver eneste helg.

Tyrolerfest

Før bluesbandet går på scenen lørdag kveld skal de ansatte ha på seg tyrolerkostymer og de byr opp til en real Tyrolerfest.

– Det er Sonja og resten av betjeningen her som har satt i gang dette med Tyrolerfest. Da har vi gratis inngang. Vi hadde det forrige helg, og vi fortsetter denne helgen, så det passer veldig bra med tanke på at det er oktoberfest på torget. 

Han innrømmer likevel at han ikke har gått til innkjøp av «lederhosen».

– Nei jeg har ikke skaffet meg det, men det er morsomt med ansatte som drar i gang, gliser Wilhelmsen.

Bryggerigangen bluesband

  • Startet opp i 1977.
  • Navnet kommer av at bandmedlemmene bodde i «Bryggerigangen Borettslag» i Oslo
  • Består av Tom Gjertsen (vokal og gitar), Bent Patey (gitar og vokal), Frode Larsen (bass og vokal) og Olav Gustafsson (trommer)