Bilmagasinet i Sarpsborg - Kommersielt magasin

Har holdt hjulene i gang i over 90 år

DekkTeam Sarpsborg har røtter i et av landets eldste firma i bransjen. Med perfekt balanserte hjul, har de rullet stødig på veien siden 1927 – og stadig flere kunder har kommet etter. I dag er det bare gode vibrasjoner å spore!

Adresse
Industriveien 17, 1725 Sarpsborg

Åpningstider
Mandag - torsdag: 07:30 - 16:00
Fredag: 07:30 - 15:30

Lørdagsåpent i høysesong (vår og høst)


http://www.dekkteam.no/
Tlf: 69 13 00 00 (Vakt 479 14 581)
sarpsborg@dekkteam.no
Følg oss på Facebook!

Historien begynner i 1927, da Ivar Sælid startet eget dekkverksted i Karl Johans Gate i Sarpsborg. På 60-tallet flyttet bedriften til Industriveien, der de fortsatt er. Siden den gang har de vært gjennom flere navneskifter og kjedetilknytninger. I 2014 ble virksomheten en del av DekkTeam.

Jonas Hauge Sæther har jobbet der siden 2007, da de gikk under navnet Sarpsborg Bilgummi. I 2017 tok han over som daglig leder.

– Da jeg kom hjem til Sarpsborg etter et år i København, trengte jeg jobb. Jeg begynte som tilkallingsvikar i sesong, og fikk etter hvert fast jobb. Siden har jeg klatret oppover, forteller Sæther.

Den muligheten ønsker han også å gi andre. DekkTeam Sarpsborg har stort sett alltid hatt lærlinger, som alle har tatt fagbrev innen hjulutrustningsfaget. Sjansen for å få jobb etter endt læretid er stor.

– Vi er avhengige av flinke folk. Hos DekkTeam Sarpsborg får du en allsidig jobb, som dekker alt i vår bransje. Dessuten har vi et veldig godt arbeidsmiljø med mange dyktige kolleger og hyggelige kunder, sier Sæther.

Med bakgrunn i et av landets eldste dekkfirma, har bedriften et solid omdømme å ta vare på. Som medlem i DekkTeam, er de også en del av et samarbeid bestående av over 70 dekkforhandlere over hele landet. Sammen deler de ikke bare et bredt spekter av kvalitetsprodukter, men også ønsket om å yte god kundeservice.

– God kundeservice er kanskje det aller viktigste for oss. Det kan ta bare ti minutter å rive ned noe vi har brukt flere tiår på å bygge opp, forteller Sæther. 

Den dyktige gjengen hos DekkTeam Sarpsborg står alltid klare til å hjelpe deg! Martin Andre Pedersen (f.v.), Jonas Hauge Sæther, Jonas Marcussen og Kjetil Simonsen.

Sjekk inn, slapp av!

For DekkTeam Sarpsborg innebærer god service å gi kunden rask hjelp når han trenger det. Sist, men ikke minst, er også viktig å gi riktig informasjon og veiledning med tanke på hva kunden faktisk har bruk for.

– Du er alltid velkommen til oss for en gratis sjekk av dine dekk! Vi prøver aldri å selge deg nye dekk hvis det ikke er nødvendig. Ærlighet varer lengst når det gjelder sikkerhet, understreker Sæther.

Nå som våren nærmer seg, er det på tide å sjekke sommerdekkene. For deg som bor i Østfold og kjører mye på E6, er det viktig med god mønsterdybde og gode dreneringsegenskaper. Mye vann i veibanen og høy hastighet gjør dette ekstra viktig.

– Gode dekk er den beste sikkerheten når du er ute og kjører. Med tanke på at kontaktflaten mellom veien og dekket ikke er større en håndflaten din, sier det seg selv hvor viktig et godt veigrep er, understreker Sæther.

Minstekrav til mønsterdybde er 1,6 mm på sommerdekk og 3 mm på vinterdekk. Samtidig er det viktig å være bevisst på hvor gamle dekkene er, fordi gummien blir hardere og mister sine egenskaper jo eldre de er. Du kan enkelt sjekke alderen ved å se på de to siste sifrene i tallet på siden av dekket, som er årstallet de ble produsert.

– For å være på den sikre siden, bør du kjøpe nye dekk når mønsterdybden er 2 mm på sommerdekk og rundt 4 mm på vinterdekk. Er dekkene eldre enn 5-7 år bør du kjøpe nye uansett hvor slitte de er, anbefaler Sæther.

Har du sjekket inn på dekkhotellet til DekkTeam Sarpsborg, trenger du ikke bekymre deg over hvilken tilstand dekkene din er i. Før hvert sesongskifte sjekker de dekkene og ringer alle kundene personlig og forteller hvilken tilstand dekkene er i.

– Vi ønsker å forsikre kunden om at dekkene er i de beste hender. Da tror jeg også kundene føler seg ivaretatt, sier Sæther. 

Du er alltid velkommen til oss for en gratis sjekk av dine dekk!
Jonas Hauge Sæther

Sjekker du inn på dekkhotellet hos Jonas Marcussen i DekkTeam Sarpsborg, kan du slappe helt av!

Dekker dine behov

Dekkhotell har blitt svært populært de siste årene. Mange setter stor pris på å kunne levere bilen og få hjulene ferdig skiftet og oppbevart til neste hjulskift. Det er både praktisk, enkelt og ikke minst sikkert.

DekkTeam Sarpsborg tilbyr i dag dekkhotell til mer enn 800 kunder – inkludert alt fra privatpersoner til storkunder som Posten og flere større entreprenører. For to år siden oppgraderte de kjelleren under verkstedet for å ivareta et stadig større volum og mer moderne dekk.

– Dagens moderne dekk har mange sensorer som er ømfintlig når det gjelder temperatursvingninger. Derfor har vi valgt å oppbevare dem innendørs med stabil temperatur, sier Sæther.

Hos DekkTeam Sarpsborg får du alt du trenger for å dekke dine behov – bokstavelig talt. De har vinterdekk, sommerdekk, felger og spesialdekk til de aller fleste kjøretøy – fra personbil, varebil, MC og ATV til landbruks- og anleggsmaskiner. De har også alt av hjul til trillebårer, traller, tilhengere og liknende. I tillegg har de andre ting som batterier, motoroljer, spylervæske og frostvæske fra kjente kvalitetsleverandører.

– Vi ønsker å være behjelpelige med det meste, og dekker hele spekteret fra trillebårer til anleggsmaskiner. De siste årene har vi også sett en økning i ulike nisjer som offroad og dekk til amerikanske biler, forteller Sæther. 

Einar Lunde er en av mange fornøyde kunder hos DekkTeam Sarpsborg.

Bare gode vibrasjoner

DekkTeam Sarpsborg har ikke bare dekkene og felgene du trenger – de sørger også for at alt er i perfekt balanse. Med laserstyrt balansering av dekk, kan de fikse både større og mindre hjulvibrasjoner. 

– Merker du at du har ubalanse i lav hastighet, har du mest sannsynlig en bulk i felgen. Da bør du komme deg til oss så snart som mulig før det gir mer skade. Uansett hva problemet er, har vi utstyret for å fikse det, sier Sæther.

Det er ikke nødvendigvis en bulk som skaper ubalansen. Det kan også være noe helt annet – for eksempel en husnøkkelen din! Det fikk en sarping erfare, da han merket en ubalanse i det ene hjulet.

Hjulvibrasjoner kan skyldes så mangt. Her er det en husnøkkel som har kommet på avveie!

– Mannen merket en rar ubalanse, uten at han kunne huske at han hadde kjørt på noe. Vi skrudde av dekket, og da fant vi husnøkkelen stående i dekket. Problemet ble løst på raskeste vis, og kunden kunne fornøyd kjøre hjem, humrer Sæther.

Den tradisjonsrike Sarpsborg-bedriften får stadig mer å gjøre. I høysesong har de normalt tatt inn tre ekstrahjelper, men til våren må de mest sannsynlig doble dette antallet. Fra midten av mars til midten av mai er det som regel fullt trøkk.

– Vi har fått flere storkunder på dekkhotellet, i tillegg har vi rustet opp tungbilavdelingen med nytt utstyr. Det gjør at vi nå har fått større kapasitet, sier Sæther.

DekkTeam Sarpsborg vet hva det vil si å yte god kundeservice. Enten du har sjekket inn på dekkhotellet, trenger nye dekk eller hjelp til å fikse felgen er du alltid i trygge hender! 

DekkTeam avd. Sarpsborg

  • Historien går tilbake til 1927, da Ivar Sælid startet dekkverksted.
  • Er i dag et av landets eldste dekkfirma, med over 90 år i bransjen.
  • Tilknyttet den landsdekkende kjeden DekkTeam, som består av over 70 lokale dekkforhandlere.
  • Har i dag tre faste ansatte og én lærling, men leier inn ekstra hjelp i høysesongene vår og høst.
  • Tilbyr alt innen dekk og felg til alt som går på hjul – fra trillebårer til anleggsmaskiner.