Byggmagasinet i Sarpsborg - Kommersielt magasin

God ventilasjon er en viktig del av hverdagen

Frisk og god luft og en stabil temperatur i bygningen bidrar til en bedre hverdag. Viken Ventilasjon er en montasjebedrift innen ventilasjon og påtar seg oppdrag på næring og industrisiden. Men små og mindre oppdrag avslås ikke, og haster det, så kommer de.

Adresse
Greåkerveien 27, 1718 Greåker


Tlf: 918 42 406

– Jeg overtok som daglig leder i Mesterblikk Østfold AS i 2016. Under dette navnet fikk vi mange forespørsler angående beslag og utvendig blikkenslagerarbeid. For å ha en måltrettet fokus på å utføre en god jobb, besluttet vi å holde oss til én ting. Derfor skiftet vi navn til Viken Ventilasjon AS, forteller Viggo Haug.

Navnet Viken Ventilasjon er en kombinasjon av området bedriften jobber i; Oslo, Østfold og omegn. Ventilasjon forteller hva bedriften jobber med.

Bedriften jobber hovedsakelig opp mot større ventilasjonsentreprenører. Dette innebærer at de gjør montasjedelen av ventilasjonsbiten når prosjektene er landet og prosjektert.

– Vi er en montasjebedrift innen ventilasjon, og jobber ute på bygg og anlegg. Vi tar oppdragene fra A til Å. Så vi håndterer alt fra sjekklister, løser konflikter mot andre fag på anleggene, går i byggmøter med byggherrer og det som skal til på de anleggene vi er, fortsetter Haug.

Viken Ventilasjon har også et verksted i Greåkerveien. Her er det platesaks, knekkemaskin, sammenføyningsmaskin til firkantkanaler og diverse. Det er hektisk aktivitet i verkstedet, hvor det produseres kanaler og diverse ting som trengs for å utføre oppdragene. Haug forteller at når det er store anlegg og mye firkantdeler så bestilles disse hos en grossist, men bedriften er i planleggingsfasen for å kunne produsere mer på eget verksted fremover. 

Cecilie Merete Torp og Viggo Haug er i full fart på arbeidsplassen

Én av gutta

Da Haug overtok jobben som daglig leder, var det fem ansatte i bedriften. I dag er 11 ansatte. Målet er å ligge på mellom 15-20. Viken Ventilasjon jobber hardt og ønsker å skape en stabil arbeidsplass med fokus på godt arbeidsmiljø.

En av de ansatte skiller seg litt ut, for det er enda ikke vanlig med en jente med på laget. Cecilie Merete Torp har vært ansatt i 9 år, og hun stortrives i jobben sin.

– Jeg er vel så å si født og oppvokst i bransjen for faren min drev med dette. Da jeg var 19 år så skulle jeg bare hjelpe ham litt, men det er jo blitt en lang karriere, og jeg kunne ikke tenke meg noe annet, smiler hun.

Torp anbefaler flere jenter å komme seg inn i yrket. Det er blitt flere og flere, og hun møter stadig jenter som er både elektrikere og rørleggere. Alle sier det samme: Det er kjempegøy og spennende!

– Jeg har en variert arbeidsdag, hvor du må tenke, planlegge og gjøre forberedelser. Det er ikke bare å sette i gang og montere, sier hun.

Nå har den iherdige dama med bein i nesen tre egne prosjekter på gang. Det innebærer en hektisk, og til tider litt røff hverdagen. Men hun kan ikke se for seg noe annet, og understreker at det er bare for jenter å kaste seg ut i det. Hun føler seg vel mottatt, både av arbeidskollegaer og kunder.

– Blant mannfolka er det litt mer humor og de er rett frem, så det hender vel at jeg tar med meg dette hjem etter endt arbeidsdag. Jeg har jobbet i mer damedominerte yrker også, men dette lå bare for meg, og jeg trives mer og mer, avslutter Torp. Så klatrer hun opp for å fullføre en monteringsjobb.

Haug synes også det er veldig positivt å ha en jente med på laget. Med det trykket som er i markedet i dag er det ikke lett å finne dyktige folk.

Viken Ventilasjon er på utkikk etter noen dyktige baser til å ha folk under seg og styre arbeiderne ute på anlegg og oppdrag.

I hektiske perioder leier de inn fra andre bedrifter for å få jobbene utført. Per i dag er det 12 innleide som er aktive med prosjekter rundt om. Bedriften er i full gang med rådhuset i Halden samt leiligheter i Kulås Terrasse og Storgata i Sarpsborg. 

Viggo Haug, daglig leder i Viken Ventilasjon, er i full gang med å knekke en plate i vinkel

– Hovedoppdragsgiveren vår er Østfold Enøk og Ventilasjon, men vi har mange andre kunder også. I hovedsak vil vi ha større prosjekter på næring- og industrisiden, sier Haug. Vi utfører også små og mindre oppdrag som kanskje taren time eller to. Kommer det noen hasteoppdrag så prøver de også å få lagt disse inn i timeplanen. De ansatte kaster seg gjerne rundt for å hjelpe en kunde i nød. Disse oppdragene varierer, som en avtrekksvifte på et storkjøkken eller restaurant som har stoppet.

Haug fastslår at de får mange positive tilbakemeldinger fra kundene, som er fornøyd med måten ting blir løst på, punktlighet, kunnskap og kvaliteten i arbeidet som er utført.

Navnebyttet fra Mesterblikk Østfold AS til Viken Ventilasjon har ført til mange investering det siste året. Det er kjøpt inn flere biler, verktøy og utstyr for å lette arbeidsmengden og gjøre jobben mer effektiv. Haug forteller at det koster å investere, men at innhøstingen kommer om et par år. Logoen er på plass, det utarbeides en hjemmeside og bilene er klare for å få navn og logo på sidene. Dermed vil det være enkelt å kjenne igjen Viken Ventilasjon når de er på oppdrag.

– Vi er alltid åpne for nye kundeforhold og jobber hele tiden med målrettet fokus på å skaffe nye jobber, sier Haug.

Så er du på jakt etter frisk og god luft og stabil varme, er du velkommen til å ta kontakt med Viken Ventilasjon. Etter at prosjektet er avsluttet vil du få en bedre hverdag! 

Viken Ventilasjon AS

• Viken Ventilasjon AS utfører alt av ventilasjonsarbeid.

• Dette omfatter installasjon, idriftsettelse, innregulering, energieffektivisering, service, vedlikehold, reparasjon og dokumentasjon av ventilasjonsanlegg (inklusiv utvidelse, omlegging, reparasjon og vedlikehold) i bygninger.

• Omfatter også blikkenslagerarbeid (detaljarbeid, produksjon, montering, service og rehabilitering) som gjøres på ventilasjonsanlegg, utstyr og kanaler i bygninger.