Byggmagasinet i Sarpsborg - Kommersielt magasin

Bo i hjertet av byen

Bolig og bomiljø er viktig for bedre livskvalitet. I 73 år har Sarpsborg og Omegn Boligbyggelag, også kjent som SOBBL, skapt boliger du virkelig trives i. Nå er de i gang med to store prosjekter på boenheter med attraktiv beliggenhet i hjertet av Sarpsborg!

Adresse
St. Marie Gate 112, 1725 Sarpsborg


Åpningstider
Mandag – fredag: 08:00 – 16:00


https://www.sobbl.no/
Tlf: 69 13 10 00
sobbl@sobbl.no

I Storgata Terrasse er det hektisk aktivitet. Åtte bygg i forskjellige høyder med fasader av teglsten og treverk gjøres klar for innflytning. Prosjektet består av totalt 69 leiligheter og to hybler. Mellom byggene vil det bli hyggelige felles uterom med beplantning og sittegrupper.

– Salget har pågått lenge, og det er kun 16 ledige leiligheter igjen. Første del er ferdigstilt i juni/juli og andre del i august/september. Prosjektet favner vidt siden det er alle typer leiligheter, i alle størrelser. Dette er sentrumsleiligheter med attraktiv beliggenhet, forteller Trygve Kristoffersen, administrerende direktør i SOBBL.

Alle leilighetene, med unntak av de to hyblene, får utgang til en eller flere balkonger eller terrasser. Rekkverk i glass gir et godt utsyn for beboerne. Bruk av frostet glass på deler av rekkverket gir samtidig skjerming mot innsyn.

Boligene blir lyse og delikate, med store vindusflater. Alle rom får eikeparkett i matt utførelse. Unntaket er bad og bod/vaskerom, hvor det er lagt fliser.

De større leilighetene får walk-in skap og samt et gjestebad.

Det er lagt stor vekt på tilgjengelighet, funksjonalitet og estetikk. Alle boligene får gjennomgående gode kvaliteter. På innredning, hvitevarer og sanitær brukes kjente merkevarer.

Med smarte løsninger og gode kvaliteter er SOBBL sikre på at du vil trives i din nye leilighet.

I bygningene er det felles garasje med sportsboder under bakkeplan, med heis direkte fra bygg A, B, C og D. 

Trygve Kristoffersen (t.v.) og Håkon Ivar Stordahl ønsker velkommen inn i Storgata Terrasse.

Byens beste beliggenhet

Beliggenheten er det heller ikke noe å si på. Storgata Terrasse har en svært sentral, men likevel rolig beliggenhet. Her bor du midt i byens mest attraktive boligområde. Med vestvendt plassering og omgitt av grønne hager får du følelsen av ro og luft.

Det er gangavstand til sentrum med alle sine fasiliteter, skoler og barnehager.

Som huseier bor du i et trivelig, trygt og bærekraftig bomiljø.

– Fortsatt er det flotte leiligheter i alle størrelser til salgs. De som er på jakt etter noe nytt anbefales å komme innom kontoret for å se modellen av prosjektet og få mer informasjon, oppfordrer Kristoffersen.

Han har vært administrerende direktør i SOBBL de siste ti årene, med en total fartstid i SOBBL på nærmere 20 år. Kristoffersen legger ikke skjul på at det er spennende å være med på den lokale byggeutviklingen.

Selv om prosjektet Storgata Terrasse nærmer seg sluttfasen, betyr ikke det byggestopp for SOBBL. Neste prosjekt er Vatvedt Torg, som består av 49 borettslagsleiligheter.

Leilighetene har en størrelse på 58-114 kvadratmeter, og blir fordelt på to bygg. Interesserte kan velge mellom leiligheter med 2,-3, eller 4 rom. Begge byggene får flott takterrasse med sittegrupper og utsikt.

I første etasje blir det blant annet REMA 1000 butikk.

- Prosjektet starter i september, og det er allerede solgt 18 leiligheter. De som melder interesse nå har også mulighet til å påvirke innredning og design noe, sier Kristoffersen. 

Storgata Terrasse er i full gang, og de første eierne kan flytte inn i juni.

Mange fordeler med å være medlem

SOBBL er et samvirkeforetak som har til hovedformål å skaffe boliger til andelseierne gjennom borettslag eller på annen måte, og å forvalte boliger for andelseierne.

Samtidig er SOBBL forretningsfører for alle typer boligselskaper; borettslag, sameier og boligaksjeselskap. De påtar seg også oppdrag innen prosjektledelse for borettslag, både små og store prosjekt.

Kundemassen dekker store deler av Østfold, og de har kontor både i Sarpsborg og i Rakkestad.

Virksomheten er fordelt på avdelingene forvaltning, økonomi og teknisk.

I tillegg har SOBBL datterselskapet SOBBL Eiendomsmegling AS, som i dag markedsfører seg som Grimsøen & Partners.

For medlemmer i SOBBL er det mange fordeler, både lokalt og nasjonalt. Den viktigste fordelen er forkjøpsrett. Som medlem, og med best ansiennitet, trenger du ikke være med på en budrunde. Du kan "sitte på gjerdet" og vente til "selger" har akseptert bud fra en budgiver. Da kan du tre inn i det budet, og få boligen for den summen.

– Forkjøpsretten gjelder også for brukte boliger. Mange kjøper medlemskap til barna sine, som er en god investering. Vi samarbeider også med en rekke andre boligbyggelag i Norge, så medlemskapet kan benyttes også utenfor Østfold, forteller Kristoffersen.

Foruten at du får flotte og gode leiligheter, har du også en trygghet i at SOBBL er der for deg også etter at du har tatt over din nye boenhet. Selv om det er borettslaget som eier, er SOBBL forretningsfører de neste ti årene, og har jevnlig kontakt med borettslaget.

Med en bolig fra SOBBL får du en bolig du kommer til å trives i. Velger du Storgata Terrasse får du Sarpsborgs beste beliggenhet. Gangavstand til alle sentrums fasiliteter og samtidig et rolig og etablert boligområde.  

Sarpsborg og Omegn Boligbyggelag

• Sarpsborg og Omegns Boligbyggelag (SOBBL) er et samvirkeforetak som har til hovedformål å skaffe boliger til andelseierne gjennom borettslag eller på annen måte og å forvalte boliger for andelseierne.
• SOBBL er forretningsfører for alle typer boligselskap; borettslag, sameier og boligaksjeselskap. Vi påtar oss også prosjektleder oppdrag for borettslagene, både store og små prosjekt.
• Våre kunder er fra store deler av Østfold, og vi har derfor kontor både i Sarpsborg og i Rakkestad. Virksomheten vår er fordelt på avdelingene forvaltning, økonomi og teknisk.
• I tillegg har SOBBL datterselskapene SOBBL Eiendomsmegling AS , SOBBL Boliger AS og SOBBL Eiendom AS.

Les mer om Storgata Terrasse

Les mer om Vatvedt Torg