Byggmagasinet i Sarpsborg - Kommersielt magasin

Gir nytt liv til ditt gamle tak

Hvorfor skifte det gamle taket når du kan fornye det for en brøkdel av prisen? Eive ønsker å ta takfornying til nye høyder med en metode som er både effektiv og rimelig – uten at det går på bekostning av kvaliteten!

Adresse
St. Mariegate 111, 1706 Sarpsborg

Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 17:00


https://www.eive.no
Tlf: 983 61 871
eive@eive.no
Følg oss på Facebook!

Vi nordmenn er godt vant med å male ytterveggene for å ta vare på kledningen. Med godt vedlikehold kan treverket stå i minst 60-70 år. Det vi kanskje ikke er like flinke til, er å vedlikeholde taket vårt. Faktisk er det mange som tror at taket bare holder i 25-30 år, før det må byttes.

Likevel er det i de fleste tilfeller mer hensiktsmessig å fornye det eksisterende taket. Selv om taksteinen er både mosegrodd og suger til seg vann, er det fullt mulig gi nytt liv til gamle tak. Det vet Sarpsborg-bedriften Eive alt om!

– Taket er den kanskje aller viktigste delen på et hus. Har du et tak som lekker, har du et stort problem. Men selv om taket ikke er tett, er det ikke dermed sagt at det må byttes, sier Knøtte Magnussen.

Firmaet Eive AS har mer enn 15 års erfaring på takfornying i form av høytrykksspyling med 90 grader varmt vann og sprøytemaling av takstein. Metoden er både effektiv, miljøvennlig og ikke minst rimelig – uten at det går på bekostning av kvaliteten!

– Å legge et helt nytt tak er veldig kostbart. Med vår metode kan du spare flere hundre tusen kroner, og likevel få et tak som er så godt som nytt. Du øker verdien på huset, samtidig som du får et tak som både ser bra ut og som varer minst 20 år til, sier Magnussen.

Med mer enn 15 års erfaring i faget vet han hva han snakker om. Han mener at mange huseiere tar altfor lett på vedlikehold av taket, som absolutt bør gjøres med jevne mellomrom.

– I løpet av året samler det seg mye pollen, løv og annet organisk materiale på taket. Hvis det ikke vaskes bort jevnlig gir det bokstavelig talt grobunn for mose, alger og sopp. Noe som forsterkes ytterligere på grunn av stadig fuktigere vær og økende luftforurensing, påpeker Magnussen.

Med metoden til Eive kan ditt gamle tak bli så godt som nytt! Knøtte Magnussen kommer gjerne hjem til deg på befaring for å sjekke tilstanden.

Så godt som nytt

Fornyingen av taket har tre faser. Først dyprenses taksteinen for å få bort alt av mose og andre urenheter. Deretter sprøytemales taksteinen med to strøk, for at alle porer og ujevnheter tettes slik at vannet preller av.

–Vi høytrykksspyler først med varmtvann på 90 grader. Deretter syrevasker vi for å drepe sopp og fjerne det som sitter ekstra godt. Deretter sprøytemales taksteinen med to strøk i ønsket farge, forteller Magnussen.

Allerede dagen etter er taket tørt og klar til å sprøytemales, noe som skjer i to omganger. Først påføres grunning og deretter et toppstrøk.

– All malingen vi bruker har bestått alle kvalitetstester som finnes for denne typen produkter. Med sin unike holdbarhet og glans tilfredsstiller den samtlige krav og standarder med god margin. Den er også vannbasert, slik at den skal være mest mulig miljøvennlig, understreker Magnussen.

I tillegg til å være både tidsbesparende og økonomisk så det holder, har resultatet også lang varighet.

– Malingen er svært slitesterk. Vi opererer med en garanti på 10 år, men vi har sprøytet mange tak som holder seg mye lenger enn dette. Dessuten ser taket helt nytt ut, sier Magnussen.

Før de setter i gang arbeidet, kontrolleres taket for synlige sprekker og ødelagt takstein. Eventuelle ødelagte takstein eller andre småskader utbedres i forkant. Basert på en grundig befaring, kommer de med en anbefaling for hva som er den beste løsningen.

– Hvis taket er for dårlig til å kunne fornyes med varig resultat, gjør vi det ikke. Da henviser vi heller til en takentreprenør. Vi er opptatt av å være ærlige mot kunden, påpeker Magnussen.

Slik får du nytt tak på 1-2-3!

Takfornying med Eive gjøres i tre steg:

1. Vask
Taket høytrykkspyles på 90 grader. 

2. Impregnering
Etter høytrykkspyling syrevaskes taket.

3. Maling
Taket spraymales først med vanlig grunning, deretter med et toppstrøk. 

Sammen forlenger dette levetiden på taket i opptil 20 år. I tillegg ser taket helt nytt ut!

Det er viktig å forebygge!

Mange gjør den feilen at de vasker taket med høytrykkspyler selv, uten etterbehandling. Da ødelegger man taket. Det er viktig at taket blir etterbehandlet med taksteinsmaling eller impregnering etter vask.

Selv om takfornying er både rimeligere og tidsbesparende, er miljøaspektet minst like viktig.

– Gjenbruk av taket er naturlig nok mer miljøvennlig enn å bytte det. Vi hjelper deg med å spare både penger og miljøet ved å fornye det med minst like godt resultat, mener Magnussen.

Siden Eive startet opp i 2018, har etterspørselen bare økt. Magnussen mener det er stor sjanse for at dagens stab på tre neste år allerede kan være det dobbelte.

– Vi hadde ikke drevet med dette hvis vi ikke hadde tro på det. Noe de mange forespørslene og fornøyde kundene er et godt bevis på, sier Magnussen.

Er du blant dem som har planer om å fornye taket før vinteren, er det fortsatt ikke for sent!

– Vi holder på så lenge som mulig som vinteren setter inn. Det er også mange som allerede har begynt å booke oss inn til våren, sier Magnussen.

Selv om du kanskje ikke trenger å fornye taket, kan Eive også hjelpe deg med andre ting. De har bred erfaring med alt fra fasadevask til murertjenester og maling av alle typer bygg – både innendørs og utendørs.

Firmanavnet er jo tross alt en forkortelse for eiendom og vedlikehold!

– Vi jobber både i Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Halden. Kunden er alt fra privatpersoner til næring. I samarbeid med andre håndverkere, kan vi levere komplette løsninger for vedlikehold av alle typer eiendom, sier Magnussen.

Eive tilbyr også andre typer eiendomsvedlikehold innendørs og utvendig. Her er Krister Hansson i full gang med å male vinduer.  

Eive AS

  • Etablert av Fred Johannesen i 2018, og har i dag tre ansatte.
  • Spesialist på takfornying med høytrykksvasking, impregnering og maling av takstein.
  • Tilbyr også andre typer eiendomsvedlikehold som fasadevask, murertjenester og maling.
  • Kundene er alt fra privatpersoner til næring og offentlig sektor. 
  • Tar oppdrag i Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Halden.