Etter planen skulle det prestisjetunge jernbaneprosjektet ha åpnet igjen i løpet av januar. Men nå på togreisende altså smøre seg med enda mer tålmodighet.

– Vi er lei oss

Arbeidet med feilretting og testing av skjøter og endeavslutninger viser seg å være mer omfattende og tidkrevende enn forventet. Vi har derfor besluttet å utsette åpningen av Follobanen, skriver Bane Nor i en pressemelding torsdag ettermiddag, der de også opplyser at de er godt i gang med testprogrammet på Follobanen, der de måler og tester kabelskjøter og endeavslutninger i tunnelen.

– Det er dessverre mer tidkrevende enn forventet og Bane NOR har derfor besluttet at vi utsetter åpningen av Follobanen til 12. februar, står det å lese i pressemeldingen.

– Vi er lei oss for at pendlerne og øvrige reisende på Follobanen ikke har fått det tilbudet vi har lovet dem, og at det nå tar ytterligere tid før gjenåpning, sier Gorm Frimannslund, konsernsjef i Bane NOR, som legger til at de utsetter åpningen for å være sikre på at de har tid til å håndtere eventuelle ytterligere feil og mangler før togene settes i trafikk.

Pressebrief i dag

Ytterligere informasjon presenteres på pressebrief klokken 16.00 i dag der konsernsjef Gorm Frimannslund og utbyggingsdirektør Stine Undrum vil redegjøre for situasjonen.

Se pressebriefen på SA.TV klokka 16.00:

Bane NOR holder pressebrief om status for arbeidet med Follobanen klokken 16:00.

Utsettelsen er kommunisert til Vy i dag slik at de kan få tid til å planlegge rutetilbudet fremover, samt ivareta informasjonsbehovet om togtilbudet til de reisende.

Bane NOR fortsetter med utbedringsarbeidet i tunnelen med fullt trykk, og alt skal være ferdigstilt før vi spenningssetter anlegget med høyspenning. Et døgn etter at strømmen er satt på i anlegget kan testkjøringen med tog begynne.