Det blir en THRILLER!

INNFLYTELSE: Miljøpartiet De Grønne styrer mot bystyret få dager før valget. Der kan listetopp Frank Vigart Eriksen få stor innflytelse. FOTO: Jarl M. ANDERSEN

INNFLYTELSE: Miljøpartiet De Grønne styrer mot bystyret få dager før valget. Der kan listetopp Frank Vigart Eriksen få stor innflytelse. FOTO: Jarl M. ANDERSEN

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LederKommunevalget i Sarpsborg kan fort utvikle seg til å bli tidenes valgthriller. To lokale meningsmålinger gjennomført i regi av Sarpsborg Arbeiderblad i løpet av de siste to ukene viser at de rødgrønne ikke får et rent flertall. Heller ikke de borgerlige får rent flertall. For midt imellom de to etablerte politiske blokkene sitter oppkomlingen Miljøpartiet De Grønne (MDG). Blir valgresultatet lik meningsmålingene bestemmer MDG hvem som blir ordfører i Sarpsborg de neste fire årene.

LES OGSÅ: Nedgang i Ap: - Det blir jevnt

I går kom en tredje lokal meningsmåling for Sarpsborg kommune, gjennomført av VG. Den både bekrefter og styrker MDGs rolle som vippeparti. På VGs måling er MDG inne med to representanter, ikke én som på SAs to målinger. VGs måling viser videre at samtlige 11 partier som stiller liste i Sarpsborg er inne med minst én representant. Men Rødt er bare 44 stemmer fra å miste sin representant, Pensjonistpartiet er 151 stemmer fra å vinne ytterligere ett.

LES OGSÅ: Et politisk sentrum blir tydeligere

En marginal stemmevandring kan endre blokkenes innbyrdes styrke, mens det skal en litt større bevegelse til for at en av blokkene skal klare å bli styringsdyktige uten MDGs hjelp. Men det er ikke utenkelig at det skjer. Ap har i Sarpsborg tradisjonelt gjort det litt bedre enn meningsmålingene. De lokale meningsmålingene sier også noe om det: Mer enn 40 prosent av dem som ikke stemte ved valget i 2013, sier at de ville stemt på Arbeiderpartiet hvis de skulle stemt da meningsmålingen ble tatt opp. Ap har desidert mest å vinne på å få sofasliterne til stemmelokalene.

Men uansett hvilket parti en vil gi sin stemme, oppfordrer vi alle til å bruke stemmeretten søndag eller mandag. Sarpsborg har hatt en altfor lav valgdeltakelse gjennom mange valg. Langt flere enn halvparten av sarpingene bør si sin klare mening om hvem som skal styre Sarpsborg de neste fire årene. Med de ferske meningsmålingene i mente, kan hver stemme gjøre en forskjell. Det uttrykket er i år ingen klisjé. Det blir en valgthriller i Sarpsborg.

Godt valg, sarpinger!

Artikkeltags