Slik vil Venstre få flere gründere

NYSTARTET: Margrethe Motzfeldt, Lene Thorsen og Trine Skei Grande mener alle det må bli lettere for gründere i framtiden.

NYSTARTET: Margrethe Motzfeldt, Lene Thorsen og Trine Skei Grande mener alle det må bli lettere for gründere i framtiden. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

For tre måneder siden startet Lene Thorsen på Yven egen bedrift. I går troppet Venstre-leder Trine Skei Grande opp på døra hennes og fortalte hvordan hun ønsker å gjøre gründer-tilværelsen lettere.

DEL

– Jeg har merket at vi som er små ofte stilles de samme kravene til som de store bedrifter. Det kan være krevende, sier daglig leder Lene Thorsen i Innsikteriet.

Lanserer flere tiltak

Firmaet hennes, som foreløpig består av henne og en kollega, tilbyr rådgivning og konsulenttjenester innen markedskommunikasjon og drives foreløpig hjemmefra.

Og selv om hun er fornøyd med gründertilværelsen, er den krevende. For firmadriften krever mer enn spesialisert fagkunnskap. Det kreves innsikt i en rekke formelle krav og regelverk.

Thorsen la ikke skjul på overfor gårsdagens Venstre-delegasjonen, fra både nasjonal, fylkes- og lokalnivå, at det i blant virket i overkant byråkratisk.

Det synet deler Venstre-leder Trine Skei Grande.

Partiet lanserer nå flere forslag som skal skape nye bedrifter, og foreslår blant annet å fjerne arbeidsgiveravgiften for nystartede småbedrifter,

I tillegg foreslår partiet å innføre et minstefradrag på 100.000 kroner for selvstendig næringsdrivende samt gi dem full sykelønn.

– Vi ser det at det som passer for de store, ikke alltid passer for dem som er små. Vi må legge mye bedre til rette for at folk kan skape sine egne arbeidsplasser. Vi må ikke være redd for at folk ønsker å tjene penger, sier Skei Grande.

Savner en tilrettelegger

Lene Thorsen etterlyser også en kommune som kan være en støttespiller for sarpinger som går med tanker om nyetablering,

Og det ønsker Sarpsborg Venstres listetopp Margrethe Motzfeldt å jobbe for.

– Dette handler om at vi må være en kommune som i langt større grad kan være en tilrettelegger enn hva tilfellet er i dag, sier hun.

Artikkeltags