Gå til sidens hovedinnhold

Ap vant skolevalget

Artikkelen er over 6 år gammel

Resultatene fra årets skolevalg er klare, og både ved de fire Sarpsborg videregående skolene i Sarpsborg og i Østfold generelt seiler Arbeiderpartiet opp som den store vinneren.

Over 50 prosent ved St. Olav

I Østfold fikk Arbeiderpartiet 38 prosent av stemmene. Hannah Kardoley, leder av Sarpsborg AUF, er selvsagt strålende fornøyd med resultatet. Hun tror regjeringsslitasje kan være en årsak til at Ap gjør det mye bedre ved skolevalget i år, enn i 2013, da partiet fikk 27,3 prosent av stemmene ved de videregående skolene i Østfold.

- Da hadde Arbeiderpartiet sittet i regjerning i åtte år og ungdommen ville ha noe spennende og nytt. Etter to år med dagens regjerning ser de unge at det ikke var noe lurt valg. Ungdommen vil ha en annerledes kurs enn den Høyre- og Frp-regjerningen har styrt til nå, mener Kardoley.

Aller best gjorde Arbeiderpartiet det ved St. Olav videregående skole i Sarpsborg, der de fikk 55,4 prosent av stemmene, mot 36,3 i 2013.

- Jeg tror ungdommen ved St. Olav videregående skole ser at politikken til Arbeiderpartiet er tryggere på lang sikt og mer sosial enn den politikken høyresiden fører, sier AUF-lederen som selv er elev ved denne skolen.

Tror på framtiden

- Hva betyr det for Arbeiderpartiets framtid i Sarpsborg at dere får slike resultater blant ungdommen, som jo er framtidens velgere?

- Det viser at framtidens velgere ikke synes at 102 år er nok, men at de faktisk er fornøyd med måten Arbeiderpartiet styrer kommunen og fylket på, avslutter Kardoley. 

Det var kun ved Tomb videregåpende skole i Råde og Hans Nielsen Hauge videregående skole i Fredrikstad at Arbeiderpartiet ikke gikk til topps i skolevalget i år.

Her var det henholdsvis Senterpartiet (med 38,6 prosent) og Høyre (med 20 prosent) som vant skolevalget.

Under ser du resultatene.

St. Olav vgs.

Borg vgs.

Kalnes vgs.

Greåker vgs.

Hele fylket:

Arrangør av skolevalgene er Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste AS (NSD) og Utdanningsdirektoratet. Du kan se alle resultatene, samt utvikling over tid på samfunnsveven.no.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.