Så kaldt var det i Sarpsborg i natt: – Frostdagene er over nå

IS: Mange måtte nok skrape is av frontruten mandag morgen. Nå blir det slutt på det, lover meteorologen.

IS: Mange måtte nok skrape is av frontruten mandag morgen. Nå blir det slutt på det, lover meteorologen. Foto:

Sarpingene våknet opp til kuldegrader og frost på bilruta mandag morgen. Men du bør ikke belage deg på isskraping de neste dagene, lover meteorlogene.

DEL

Natt til mandag ble det notert kuldegrader flere steder i Østfold-distriktet. Og som et synlig tegn på nettopp dette, var det rim i gress og is på frontruter i morgentimene. Kulden rev nok litt ekstra godt i nesehårene for noen mandag morgen. Vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt i Oslo, opplyser til Sarpsborg Arbeiderblad at det var desidert kaldest i Råde natt til mandag.

– Ifølge våre bunnoteringer, så målte stasjonen i Råde minus 5,7 grader, men det har også vært kaldt hos dere i Sarpsborg. Målestasjonen vi har i Sarpsborg noterte minus 2,1 grader, sier Escobar Løvdahl.

Innbyggerne i Rygge kunne notere seg 3,4 minusgrader natt til mandag.

Men har du ikke lagt om til vinterdekk på bilen ennå, bør du ikke stresse. Kuldegradene vil ikke vedvare, og allerede tirsdag morgen vil det være gradestokken gå i pluss.

– Frostdagene er over nå. Vi har hatt den siste dagen med frost på en stund. Nå kommer det gradvis skyer inn over Østfold, og i løpet av natt til tirsdag vil det komme nedbør i form av regn. Det er et stort nedbørsområde som er på vei inn og vil treffe hele Østfold, sier Rafael Escobar Løvdahl.

Det blir med andre ord et tradisjonelt høstvær de neste dagene. Meteorologen melder om ganske tunge skyer de neste dagene.

– Tirsdagen er helgrå, og det blir et vekslende vær denne uka. Det vil for det meste være skyet, men det kan være noen dager med sol. Temperaturene vil ligge mellom 5 på det laveste og 10 på det høyeste, poengterer han.

Artikkeltags