På festival i helga? Slik blir været

FESTIVAL: I helgen går den fjerde utgaven av Sarpsborgfestivalen av stabelen i Kulåsparken.

FESTIVAL: I helgen går den fjerde utgaven av Sarpsborgfestivalen av stabelen i Kulåsparken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ta med godt humør! Det ser ut til at det blir oppholdsvær under historiens fjerde utgave av Sarpsborgfestivalen i Kulåsparken i helgen.

DEL

Og skal vi tro meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt er det grunn til å være rimelig fornøyd med festivalværet sarpingene har i vente.

– Det ser veldig greit ut egentlig, forteller Moxnes.

Litt vind og skyer

Fredag meldes det om grader mellom 16 til 18 grader og lett overskyet vær. Regn blir det imidlertid ikke.

– Litt vind og nordøstlig frisk bris. Det ligger nedbør over Sverige, som kan gi skiftende skydekke i områdene rundt Østfold, sier Moxnes til Sarpsborg Arbeiderblad.

Åpningskvelden står svenske Melissa Horn, Dagny, Timbuktu & Damn! og DumDum Boys på scenen i Kulås Amfi.

Tørr september-start

For dem som har tenkt seg på Sarpsborgfestivalen også lørdag kveld, hvor det svenske bandet Europe er det store trekkplasteret, meldes det derimot om glimt av sol og temperaturer opp mot 20 grader.

– Det blir en tørr start på september og temperaturene er ganske gode. Det vil også bli rolige vindforhold, sier Moxnes.

Fra klokken 12 og fram til klokken 20 blir det pent vær, i tillegg meldes det om temperaturer mellom 16 til 18 grader. Utover kvelden derimot vil det bli overskyet og cirka 16 grader.

Lørdag skal det folkekjære rockabilly-bandet Vazelina Bilopphøggers først ut på scenen under festivalen. De etterfølges av Silya & The Sailors, Klovner i kamp og svenskene i Europe, som tok hele verden med storm da de slapp albumet «The Final Countdown» i 1986, får æren av å avslutte den fjerde utgaven av Sarpsborgfestivalen.

Artikkeltags