Varmestua er avhengig av pengegaver

FANTASTISK: Miljøarbeider Kjersti Seljehammer (t.v.) og daglig leder Torunn Jakobsen synes Borgen Sangkor har et stort giverhjerte. Samtidig er de tydelige på at det er pengegaver som får det til å gå rundt for Varmestua.

FANTASTISK: Miljøarbeider Kjersti Seljehammer (t.v.) og daglig leder Torunn Jakobsen synes Borgen Sangkor har et stort giverhjerte. Samtidig er de tydelige på at det er pengegaver som får det til å gå rundt for Varmestua. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Borgen Sangkor har et stort giverhjerte. Det er helt fantastisk at folk bryr seg om oss på den måten.

DEL

Bestill SA+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold!

Det er daglig leder på Varmestua, Torunn Jakobsen, som sier dette til SA.

Samtidig er hun veldig tydelig på at det er slike pengegaver som holder hjulene i gang for Varmestua, de er helt avhengige av gavene nå mer enn noen gang. Tidligere fikk de mye mat fra Kiwi på grunn av datomerkordningen som kjeden hadde. Men fra 1. januar ble ordningen lagt om, og nå har mengden mat blitt betraktelig redusert.

– Vi får fortsatt noe mat, men må kjøpe mye selv, sier hun.

Ga 250.000 kroner

På årsmøtet til Borgen Sangkor, ga koret hele 250.000 kroner til Varmestua. Pengene er en del av salgssummen da Sangerhuset Fremtidsborg ble solgt.

Disse pengene får nå de som er mindre heldig stilt i Sarpsborg-samfunnet hovedsakelig rusavhengige, gleden av. Det er rundt 240 brukere av Varmestua som får mat kjørt hjem til seg og som får servert varm mat i den gamle Baptistkirken.

– Menneskene som benytter seg av Varmestua er i all hovedsak personer med rusproblematikk, men det er også noen som sliter med angst, forteller Jakobsen.

Det er ikke første gang Varmestua mottar store gaver. De har tidligere mottatt vel så store beløp i form av arv. I tillegg ga Lions-damene dem en bil til 350.000 kroner for et par år siden. Den er de helt avhengig av for hente og kjøre ut mat.

Avhengig av gaver

– Vi er avhengig av å få inn midler i form av gaver hele tiden. Vi lever hver dag med den økonomiske usikkerheten, sier Jakobsen.

– Hva kommer dere til å bruke gaven fra sangkoret til?

– Det er ikke behandlet i styret ennå, men jeg antar at det vil bli en fordeling der noe brukes til å kjøpe inn mat og noe vil gå til å betale ned gjeld. Vi kjøpe Baptistkirken høsten 2015, og da kan det være greit å få betalt ned litt gjeld, sier Jakobsen.

VARMESTUA

Er snart 25 år, har jubileum til høsten.

Holder til i den gamle Baptistkirken i Enggata 21 i Østre bydel.

Kjøpte Baptistkirken høsten 2015 for 2.250.000 kroner.

Artikkeltags