Varmestua må pusses opp

Kirkerommet: Arbeidet i salen er godt i gang, men Varmestua trenger fortsatt mye hjelp.

Kirkerommet: Arbeidet i salen er godt i gang, men Varmestua trenger fortsatt mye hjelp. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå håper de at frivillige kan hjelpe til både med kompetanse og økonomisk.

DEL

– Det trengs en skikkelig oppussing her. Egentlig er det taket vi skulle tatt først. Det er ikke tett og vi har hatt flere lekkasjer, men det koster mye penger å få ordnet det. Veggene har blitt ødelagt på grunn av lekkasjene. Dessverre har vi ikke penger til å reparere taket, sier daglig leder i Varmestua Kjersti Seljehammer.

Ettersom arbeidet til taket må utsettes frem til Varmestua har de nødvendige midlene, har de gått i gang med å rive innvendig.

– Vi har begynt inne i kirkerommet, det er der vi har alle møter og arrangementer. Foreløpig har vi et par frivillige og brukere som har vært hjulpet oss, men når det kommer til snekring vil vi trenge hjelp fra fagmenn. Så vi håper at det er noen som kan hjelpe oss, forteller hun.

Trenger fagfolk

Seljehammer påpeker hvor fint det hadde vært om et snekkerfirma hadde meldt seg frivillig til å hjelpe med arbeidet.

– Jeg føler at Varmestua er godt likt, og folk forstår at det er behov for det vi gjør. Vi opplever at det er mange som vil være med å bidra til det vi gjør ved å hjelpe de svakeste i samfunnet. For behovet er virkelig der. Om et snekkerfirma hadde hjulpet oss tror jeg det ville vært god reklame for dem, i tilleg til at de støtter en god sak.

De i Varmestua har søkt på forskjellige tiltak for å få støtte, men foreløpig har de ikke fått noen svar.

– Vi har sendt endel søknader. Det har også vært snakk om at Mesterbygg kanskje ville hjelpe oss med å samle frivillige til å reparere taket, men det har ikke skjedd noe enda.

– Vi trenger frivillige som kan jobbe, materialer og økonomisk støtte, så all hjelp mottas med stor takk, avslutter Seljehammer.

Artikkeltags