Annika er den nye lederen for Varmestua

LEDERSKIFTE: Annika Filtvedt (t.v.)  overtar som daglig leder i Varmestua etter Torunn Jakobsen (t.h.). Kjersti Seljehammer er blitt driftsleder.

LEDERSKIFTE: Annika Filtvedt (t.v.) overtar som daglig leder i Varmestua etter Torunn Jakobsen (t.h.). Kjersti Seljehammer er blitt driftsleder. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Annika Filtvedt (42) er ny leder for Varmestua. Hun gleder seg til å hjelpe folk i Sarpsborg som ikke har det så bra.

DEL

Hun har bare hatt lederjobben siden 1. august, men har allerede merket seg en ting:

– Folk i Sarpsborg er utrolig positive til Varmestua. De viser stor velvilje og kommer med klær og gaver vi kan gi videre. Det er virkelig flott, og det er utvilsomt gjort en veldig god jobb her i de årene tilbudet har eksistert, sier den Rakkestad-bosatte damen til SA.

I år er for øvrig Varmestua 25 år. Det skal markeres på tampen av året.

Gir seg etter seks år

Filtvedt overtar som daglig leder etter Torunn Jakobsen. Sistnevnte gir seg etter seks år, og driver nå et bo- og ettervernssenter på Furuholmen i Varteig.

– Jeg har hatt fine år her på Varmestua, men nå er det greit å overlate roret til andre. Jeg har drevet med rehabilitering av mennesker med et rusproblem tidligere, så det tilbudet på Furuholmen ligger mitt hjerte nært, sier Jakobsen.

Filtvedt er glad for at hun fikk jobben som ny daglig leder, og ser fram til å utvikle Varmestua.

På de seks siste årene har besøkene ved Varmestua mer enn fordoblet seg, fra 6.000 besøk i året, til nå 14.000 årlige besøk.

Mer enn en matstasjon

– Å gi folk som strever mat og et sted å oppholde seg er selvfølgelig viktig. Men vi ønsker at Varmestua skal være mer enn en matstasjon. Vi vil gjerne gi deltakerne tilbud om aktiviteter og gi dem hjelp til å komme ut av rusmisbruket, sier Annika Filtvedt.

Derfor har de også startet både opp en motivasjonsgruppe og en rusfri gruppe.

– De som er med i motivasjonsgruppa og har vært rusfrie i to måneder kan bli med i rusfrigruppa, forteller Kjersti Seljehammer.

Hun er nå ansatt som driftsleder ved Varmestua, og organiserer nå blant annet alt det frivillige arbeidet som legges ned på Varmestua.

Artikkeltags