Været ser ut til å snu tvert om det kommende døgnet. Søndag ettermiddag stråler solen og det er gode temperaturer og lite vind. Når mandag kommer vil lavtrykket rulle inn over landet sørfra og med seg har det store områder med mye regn.

– Mange vil kunne se dette på et barometer, særlig i morgen tidlig, Barometeret kan rase fra 1020 ned mot 992–93 på kort tid. Det kan bli spennende å følge med på og mye regn, forteller vakthavende meteorolog Per Egil Haga.

Det vil kunne komme så mye som 30–40 mm nedbør flere steder, og dersom de tyngste bygene treffer kan regnmålerne registrere så mye som 70mm det kommende døgnet.

Våt ettermiddag

Det er nettopp her usikkerheten ligger, og varselet gjelder store områder på østlandet.

– Noen vil oppleve at det ikke kommer fullt så mye regn, men havner man midt i det kan det oppleves massivt. uansett blir det et vått nedbørsdøgn, forteller Haga.

Mandagen vil starte rolig, før både regn og vind tar seg opp utover ettermiddagen.

– Først da vil vi se høy intensitet. Dette vil vare utover kvelden og kanskje til tirsdag morgen, forteller meteorologen.

Høstlig uke

I tillegg til mye regn venter meteorologene også en del vind mandag og tirsdag, mens regnet fortsetter nordover i løpet av tirsdagen blir vinden også utover i uka. Torsdag er det ventet et nytt lavtrykk, som også dette har med seg regn.

– Det blir et høstlig preg på denne uka. Vi venter også mer nedbør, men hvor mye er usikkert. Med unntak av temperaturen blir det høstlig.

For temperaturen blir behagelig. Det ventes mellom 15 og 17 varmegrader.

– Hos dere kan det til og med nå 20-tallet. Det er ganske uvanlig til å være i slutten av september, sier Haga.

Letter mot helgen

Når det gjelder helgeværet er det per nå enda mer usikkert, men Haga sier det er tegn til lettere vær.

– Det kan se ut til at vi får litt sol igjen når helgen kommer, men det kan vi ikke se sikkert. Om man har planer om store uteaktiviteter til helgen bør man nok følge værmeldingen nøye, avslutter han.