Lokalhistorier i kalenderform

HISTORISK KALENDER: Varteig Historielag har god tradisjon for å lage en kalender med gamle Varteig-bilder hvert år. Solveig Røed i nevnte historielag er fornøyd med resultatet.

HISTORISK KALENDER: Varteig Historielag har god tradisjon for å lage en kalender med gamle Varteig-bilder hvert år. Solveig Røed i nevnte historielag er fornøyd med resultatet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kokkimrennet i 1985 og griseslakting på Bergsland i 1997. Varteig Historielag formidler lokalhistorikk i sin tradisjonelle Varteig-kalender.

DEL

Tradisjonen tro har Varteig Historielag kommet ut med en kalender spekket med fotografier som forteller gode lokalhistorier fra Varteig. Kalenderen for 2018 er den 34. i rekken.

Utgitt siden 1985

Det har blitt en lang og kjær tradisjon i Varteig at historielaget kommer med en egen kalender.

Her er det mye lokalhistorie sikret gjennom bilder og tekst. Historielaget har helt tilbake til 1985 gitt ut den tradisjonsrike kalenderen «Varteig i gamle dager».

– Kalenderen for 2018 er nå rykende fersk fra trykkeriet, og inneholder en rekke bilder fra gamle dager, forteller Solveig Røed i Varteig Historielag til Sarpsborg Arbeiderblad.

Forsiden prydes blant annet av to bilder av gårdstunet på Høkelia. Bildene er fra 1953 og 1975.

– Plassen eksisterer ikke lenger, men bildene vi bringer forteller mye om både bruket og bygningsmassen, opplyser Røed.

Gamle historier fra bygda

Som nevnt, så inneholder årets kalender en rekke flotte bilder, der vi blant annet kan nevne bilder fra Bergby-Vestigærn fra 1904, Kokkimrennet i 1985, Anders Olsen, også kjent som «Tittut'n» fra omkring 1925, skolebilde fra Østaskogs fra 1937, barnetoget i 1989, konfirmantene fra 1968 og griseslakting på Bergsland i 1997, i tillegg til mye mer.

I godt over 30 år har den populære kalenderen sikret å formidle fotografier av lokalhistorisk verdi.

– Kalenderen kan være en flott julegave, kommenterer Solveig Røed.

Artikkeltags