Varteig-løpere sterke i motbakke

Emil Kullerud og Frida Kullerud gjorde sterke prestasjoner under NM i motbakkeløp som ble avviklet i Luster kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Privat

Emil Kullerud og Frida Kullerud gjorde sterke prestasjoner under NM i motbakkeløp som ble avviklet i Luster kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Frida Kullerud fra Varteig IL gikk helt til topps i J15-17-klassen i NM i motbakkeløp lørdag.

DEL

NM i motbakkeløp ble arrangert i Luster kommune i Sogn og Fjordane. Løpet var lagt til det fra før etablerte motbakkeløpet Molden-opp.

Det var start ved Sognefjorden, på 0 meter over havet, og målgang var på toppen av Molden, som er hele 1116 meter over havet.

Tøff påkjenning

Løypa var 6,8 kilometer lang, så det vil si at det var svært mye stigning på kort tid. Løpet gikk i varmt sommervær med 24 grader og sol, så det ble en tøff påkjenning for deltakerne.

Motbakke-NM er offisielt norsk mesterskap for junior (U-23) og senior. Øvrige klasser over 15 år er uoffisielt mesterskap i henhold til mesterskapsreglementet.

Varteig stilte med to deltakere denne helga. Frida Kullerud løp i klasse Jenter 15–17 år, og hun løp et veldig godt disponert løp som holdt til en flott seier.

– Det var velfortjent for Frida som har trent meget hardt og målbevisst gjennom hele vinteren, før en skade ødela deler av vårsesongen. Seier i et langt og tungt motbakkeløp som dette, viser at grunnlaget er på plass. Formen er på rett vei, forteller trener Pål Asbjørn Kullerud.

Mindre baneløp

Frida Kullerud har i år fokusert mindre på flate baneløp og mer på terreng og bakkeløp. Fremover venter to større hinderløp på bane. Det er nordisk mesterskap i etappeløp og bakkeløpet Fanarokken opp, før høstens viktige mesterskap. Med andre ord går hun en aktiv sommer i vente.

Emil Kullerud løp i G15-17 år, og han viser stor framgang. Blant mange sterke konkurrenter fikk han en fin 15. plass under NM i motbakkeløp.

Artikkeltags