Biskopen med skryt til frivillige under visitas i Varteig

VANDRET: Biskop Atle Sommerfeldt vandre med seniorklubben i Varteig over Hafslundsøy i forrige uke. Han er opptatt av frivilligheten som ressurs for lokalbefolkningen og kom med skryt til seniorgruppa.

VANDRET: Biskop Atle Sommerfeldt vandre med seniorklubben i Varteig over Hafslundsøy i forrige uke. Han er opptatt av frivilligheten som ressurs for lokalbefolkningen og kom med skryt til seniorgruppa. Foto:

Sist gang det var visitas i Varteig var i 2009. I forrige uke besøkte biskop Atle Sommerfelt Varteig og Hafslundsøy. En vellykket uke, mener Kari Mangrud Alvsvåg.

DEL

På denne visitasen besøkte biskop Sommerfeldt blant annet Bergerud gård, Varteig Historielag og frivillige i menigheten. I tillegg til mye mer.

Bispevisitasen besto av et variert program. Det hele startet tirsdag 29. oktober med blant annet med klassebesøk på Varteig skole. Gjennom uka besøkte han bedrifter, foreninger, skoler og barnehager. Onsdag besøkte han seniorklubben i Varteig som gikk tur rundt Hafslundsøy.

– Turen endte i lavvoen til Gundersen Galvano, der alle fikk mat og kaffe kokt på bål. Biskopen er opptatt av frivilligheten som ressurs for lokalbefolkningen, og skryter av seniorgruppa og andre frivilliges innsats for folkehelse og trivsel, forteller Kari Mangrud Alvsvåg, prost i Sarpsborg prosti, til SA.

Senere i uka møtte biskopen kommuneledelsen og representanter for Nav. Han kåserte også om frivillighet og deltok på undervisningskveld på Hasle menighetssenter. Søndag var det visitasgudstjeneste i Varteig kirke.

– Det var forresten mer enn fullsatt kirke under visitasgudstjenesten, med både varaordfører, kommunedirektør og skolesjef til stede. Også fullt på Breidablikk under visitasforedraget og kirkekaffen, avslutter Mangrud Alsvåg overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

LAVVO: Det var duket for både kaffe og attåt i lavvoen til Gundersen Galvano i forrige uke.

LAVVO: Det var duket for både kaffe og attåt i lavvoen til Gundersen Galvano i forrige uke. Foto:

Artikkeltags