Gå til sidens hovedinnhold

Måtte kalle inn hjelp fra både Borregaard og flyplassen

Artikkelen er over 6 år gammel

Det tok mange timer å slukke storbrannen i trafostasjonen på Hasle i dag. Trykk på bildet over for å se hvordan det ser ut etter brannen.

Klokken 17.39 meldte politiet at brannen i Haslo Trafo hadde blusset opp igjen. Brannvesenet hadde da fått bistand fra industrivernet på Borreaard og brannen ble skumlagt. En brannbil fra Rygge flyplass ble også sendt til stedet.

Store ekstramannskaper ble tilkalt. Foto: Jarle Skjennem

Klokken 18.24 kom meldingen om at det ikke lenger var noen åpne flammer på stedet. Politiet melder at brannvesenet har kontroll på brannen, men at det renner olje fra transformatoren.

Sarpsborg brannvesen meldte litt før klokken 18.00 at de ville legge ut lenser i Glomma i tilfelle forurensning i forbindelse med slukningsarbeidet.

Ansatt oppdaget brannen

Brannen på Hasle Trafo ble oppdaget av en ansatt som var på vei bort fra området.

- Vedkommende så faktisk i bakspeilet på bilen sin at flammer sto til værs, forteller politiets innsatsleder på brannstedet, Frode Petersen, til SA.

Det er nå klart at det er en av Statsnetts transformatorer på Hasle Trafo som brenner.

Olje gir svart røyk

- Det er en del olje rundt transformatoren. Det resulterer i den sorte, kraftige røykutviklingen, forteller Frode Petersen.

Petersen sier at ingen personer var inne på området da brannen brøt ut. Det er heller ingen som er blitt skadet i løpet av de dramtiske timene som har gått siden beboere og forbipaserende på Hafslundsøy, Hasle og Varteig fikk se den kraftige brannen på nært hold.

 

INNSATSLEDER: Frode Petersen. Foto: Vetle Magelssen

Ikke behov for evakuering

- Det har heller ikke vært noe behov for oss å evakuere noen av naboene. Vi har vært i kontakt med mange av dem, og bedt dem holde dører og vinduer lukket, men det har ikke vært behov for evakuering, forklarer innsatsleder Frode Petersen til SA.

LES OGSÅ: Hører masse smell

Brannårsaken er så langt ukjent.

Foto: Geir Bjørnstad

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.