Det brenner kraftig i Hasle Trafo. Ved 16.45-tiden melder brannvesenet at trafoen er strømløs og at de nå starter slukking av brannen.

– Vi vet ennå ikke omfanget av brannen, og selvfølgelig heller ikke noe om årsaken. Vi har foreløpig heller ikke brakt på det rene om det har vært en eksplosjon eller ikke, forteller vaktleder Morten Ravneng ved Alarmsentrall Brann Øst til SA.

LES OGSÅ: Hører masse smell

Videoen øverst i denne artikkelen er tatt av Terje Berg før politi og brannvesen kom til stedet.

Veien sperret av

Den kullsvarte røyken fra brannen kan sees over store deler av Sarpsborg og omkringliggende områder. Ifølge lesere kunne røyken også sees fra både Indre Østfold, Moss og til og med fra Horten.

Foto: Geir Bjørnstad

Ved brannstedet er området sperret av, og trafikken forbi Hasle Trafo sto begge veier i Varteigveien (fylkesvei 581). Klokken 15.45 ble veien igjen åpnet og trafikken går som normalt.

Foto: Vetle Magelssen
 

– Vi har sendt alt tilgjengelig mannskap til Hasle Trafo. Politiet diskuterer nå med Statsnett om hva som skal gjøres videre, forteller Morten Ravneng.

I tillegg er et brannfly fra Rygge på vingene med en 20.000 liter stor tank som er klar til å brukes.

Ikke fare for spredning

Politiet opplyser at det ikke er noen fare for spredning, men ber like før lokken 16.00 beboere i området om å holde vinduene lukket, selv om det nå skal være noe mindre røyk i området.

På flere av bildene SA har fått tilsendt fra lesere er det også synlig åpne flammer.

LES OGSÅ: Ansatt oppdaget brannen

Også på et bilde tatt av SAs journalist ved 16-tiden er det åpne flammer.

Både Sarpsborg og Fredrikstad brannvesen rykket ut til brannen. Også flere politibiler og flere ambulanser rykket ut.

SAs journalist på stedet opplyser at folk har fått beskjed om å holde seg unna.

Foto: Cathrine Åneby

Ingen mister strømmen

I følge Statnett vil ingen miste strømmen som følge av brannen på Hasle Trafo. Det var sarpsborg24.no som først meldte dette.

Kommunikasjonssjef i region sør i Statnett, Irene Meldal, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at de har rutet om strømmen. Trafoen er nå strømløs.

- Vi vet ikke noe om hvordan brannen oppsto. Nå samarbeider vi med brannvesenet om å få slukket brannen. Deretter vil vi forsøke å finne ut hvordan den startet, sier Meldal til Sarpsborg Arbeiderblad.

Hun opplyser at det er sjelden de har slike hendelser og at ingen ble skadet i brannen.

Det var en ansatt som oppdaget brannen