Gå til sidens hovedinnhold

Velg både miljø og fordeling

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er tiden inne for å velge. Stadig flere er opptatt av å stoppe de økende forskjellene i makt og rikdom. Stadig flere er opptatt av å ta klimakrisa på alvor. Heldigvis trenger du ikke å velge mellom klimahandling eller rettferdig fordeling. Du kan velge begge deler hvis du stemmer SV i Sarpsborg. Fordi SV er det eneste partiet som er både rødt og grønt.

Et rødt parti fordi hver eneste krone vi gir til velferd skal gå til barna i barnehagene og de eldre på eldrehjemmene. Ikke til privat berikelse for velferdsprofitørene. Fordi vi må satse på menneskene i velferden. Med økt bemanning og hele, faste stillinger. Ikke marked og målstyring. SV går til valg for minstepensjonistene, ikke spekulantene. For de små blant oss, ikke de med store lommebøker. Vi går til valg for mennesker - ikke markeder.

Et grønt parti fordi klimakrisa skjer nå og det haster. Fordi kommunene kan gå foran med klimahandling. Stille strengere miljøkrav ved innkjøp av varer og tjenester. Stoppe nedbygging av uberørt natur og grønne lunger. SV går til valg for de utålmodige, de utrydningstruede, for de som ikke enda kan stemme. For de som setter planet over profitt. Vi går til valg for fremtid - ikke forurensing.

 

Bak både klimakrisa og forskjellskrisa står de samme kreftene. De som jobber for kortsiktig profitt. De som fyller lommene til aksjonærer og direktører. Mennesker og natur utnyttes, for å presse ut enda mer penger. Vi må bestemme om det er pengene som skal styre, eller om folk skal styre. Derfor er vi røde og grønne, fordi forskjellskrisa og klimakrisa henger sammen og må løses sammen.

Vi går til valg for de mange - ikke for de få på toppen. For å sette mennesker og miljø foran kortsiktig profitt. Godt valg!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.