Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), NHO-direktør Ole Erik Almlid og LO-leder Peggy Hessen Følsvik deltar på møtet.

400 prosent økning

Dette er det andre møtet partene har sammen om saken, men det er ikke ventet at en mulig løsning er klar før i september.

– Vi trenger å sikre levedyktige bedrifter og arbeidsplasser i hele Norge, sa NHO-sjef Ole Erik Almlid på vei inn til møtet.

Han påpekte at enkelte bedrifter har fått økt strømregningen med 400 prosent.

Regjeringen har nå ulike skisser til vurdering. Disse omfatter både garantier, tilskudd og omstillingshjelp, samt tilskudd til bedrifter som opplever likviditetskrise, opplyste næringsministeren til NTB mandag – men uten å gå i detalj.

– Løsningen vil komme i september, sa han.

– Vi nærmer oss noe

– Vi nærmer oss noe som kan være tiltak for næringslivet, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) etter strømstøttemøtet med LO og NHO.

– Vi har god dialog, god progresjon og daglig kontakt, sa Vestre da han kom ut etter møtet tirsdag ettermiddag.

Også statsminister Jonas Gahr Støre deltok sammen med NHO-direktør Ole Erik Almlid og LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Vestre gjentok at planen fortsatt er å presentere tiltakene i september, men at det er for tidlig å si akkurat når dette vil skje.

– Vi jobber på. Det er viktig at vi gjør dette ordentlig. Vi kan risikere å lage ordninger som gjør vondt verre. Bruker vi for mye penger på rause ordninger til et næringsliv som stort sett går bra, kan det bidra til høyere renteoppgang. Det går ut over vanlige familier, sa han.