– Vi har hatt køer som forventet, og har det fortsatt

Ole-Kristian Rogne (11) fra Årum kastet hageavfall sammen med sin far Kristian før påske. Nå blir det mulighet for familien og andre til å kaste avfall til vanlige åpningstider.

Ole-Kristian Rogne (11) fra Årum kastet hageavfall sammen med sin far Kristian før påske. Nå blir det mulighet for familien og andre til å kaste avfall til vanlige åpningstider. Foto:

Gatedalen miljøanlegg går tilbake til vanlige åpningstider fra og med mandag 27. april.

DEL

Innfører vanlige åpningstider Gatedalen holdt korona-stengt for privatkunder i tre uker fra 15. mars. 2. april før påske åpnet miljøanlegget igjen for privatkunder med begrensede åpningstider.

– Vi har hatt køer som forventet, og har det fortsatt. Mange har brukt miljøanlegget og det virker som om pågangen kommer til å vedvare. Jeg opplever også at publikum håndterer retningslinjene våre på en god måte, det er vi veldig fornøyde med, sier teamleder Alexander Haslie til SA.

Tilbake til vanlig

Nå er det igjen klart for vanlige åpningstider ved miljøanlegget. Det vil si utvidet åpningstider på tirsdag og torsdag, samt lørdagsåpent. Dette i tillegg til de vanlige åpningstidene på dagtid mandag til fredag.

Dette starter Gatedalen med fra mandag 27. april. Det eneste sarpinger fortsatt ikke har mulighet til ved gatedalen er å kjøpe kompostjord.

Opprettholder retningslinjer

Sarpsborg kommune påpeker at de opprettholder en del av retningslinjene som er gitt i forbindelse med korona.

Det vil blant annet si at personer i karantene, eller som er syke, ikke skal reise til Gatedalen miljøanlegg. Gatedalen opprettholder maksimalt 8–10 biler inne på området samtidig, noe de innførte da de åpnet før påske. Det betyr at folk fortsatt må smøre seg med tålmodighet og forvente litt kø på stedet. Næringsdrivende og egen transport vil bli prioritert i køen. Det styres av dem som dirigerer køen.

Videre viser kommunen til at det skal holdes to meters avstand til andre personer, og at maksimalt to personer kan gå ut fra hver bil. De vil ikke få bærehjelp av ansatte ved Gatedalen miljøanlegg.

Det oppfordres også til at privatpersoner sorterer avfallet godt hjemme før reise slik at du bruker kortest mulig tid inne i anlegget. Det reduserer smittefaren og køen går raskere.

Det er fortsatt strenge retningslinjer på Gatedalen miljøanlegg selv om de holder åpent som vanlig. Maks 10 biler på området samtidig for at det ikke skal blir folksomt.

Det er fortsatt strenge retningslinjer på Gatedalen miljøanlegg selv om de holder åpent som vanlig. Maks 10 biler på området samtidig for at det ikke skal blir folksomt. Foto:

Artikkeltags