Gå til sidens hovedinnhold

Seier for de videregående skolene

Artikkelen er over 4 år gammel

Flere elever fullfører videregående i Østfold enn tidligere.

Ny statistikk fra Statistisk sentralbyrå viser at det er 15 år siden det var like mange som fullførte videregående i Østfold. Av dem som startet videregående opplæring i 2011 har 70,6 prosent fullført innen fem år.

– Frafall i skolen er en av våre største utfordringer. Jo flere som fullfører videregående skole, jo færre risikerer vi at havner på NAV. Derfor er dette gode nyheter både for den enkelte elev og for Norge, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.


I Østfold øker andelen elever som fullfører med 2,9 prosent fra i fjor da andelen var på 67,7 prosent. Dette er det tredje året på rad hvor prosentandelen øker. Også på nasjonalt nivå har prosentandelen økt med 2 prosent.

– Det er veldig gledelig at den positive trenden fortsetter. Samtidig er det lenge igjen til vi kan si oss fornøyd. Det er fortsatt en del som dropper ut, og vi vet fra forskning at disse oftere vil slite med å beholde sin plass i arbeidslivet senere i livet. Derfor må vi sammen sørge for at vi holder trykket oppe slik at enda flere ungdommer fullfører, mener Røe Isaksen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.