Nå kan du gifte deg her

VIGELSESROM: I dette rommet i Sarpsborg rådhus kan du bli viet om du velger å gifte deg borgerlig.

VIGELSESROM: I dette rommet i Sarpsborg rådhus kan du bli viet om du velger å gifte deg borgerlig. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra 1. januar ble vielsesretten flyttet fra domstolene til kommunene. Det betyr dermed at du nå kan gifte deg i et nytt vielsesrom i Sarpsborg rådhus.

DEL

Begrunnelsen for at denne myndigheten er flyttet over til kommunene er at dette skal gi bedre tilgjengelighet fordi vielser gjennomføres så nær innbyggerne som mulig og at det kan gjøres lokale tilpasninger.

Innviet

Torsdag ettermiddag innviet ordfører Sindre Martinsen-Evje det nye rommet i Sarpsborg rådhus, som har fått navnet «Vigselrom».

Den første borgerlige vielsen i Sarpsborg rådhus finner sted allerede fredag 5. januar, og det er ordføreren selv som skal stå for den første vielsen.

– Jeg er veldig fornøyd med det nye rommet. Rommet har blitt veldig fint og høytidelig med flott kunst på veggen – et maleri av «Inga fra Varteig og Håkon» av kunstneren Terje Adler Mørk, i tillegg til «Dyveke» av Ørnulf Bast gitt av Sarpsborg kunstforening. De som skal gifte seg her kommer til å bli få en fin og høytidelig ramme. Vi skal skape skikkelig høytidsstemning for brudeparet, forteller Sindre Martinsen-Evje til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Blir ærefullt

Også leder for kultur og oppvekst i kommunen, Therese Thorbjørnsen (Ap) ser fram til å vie et brudepar.

– Det blir ærefullt og en stor oppgave, sier hun.

De vielsene som gjøres på dagtid utføres av noen håndplukkede ansatte i kommunen, men det er i hovedsak politikerne som skal gjennomføre vielser utenom arbeidstid, som også inkluderer lørdager.

Artikkeltags