Men nå er valget gjort og avgjørelsen tatt, kan Malin Schavenius, leder for Villekulla barne- og ungdomsteater fortelle.

Ligner på Sandy

Når teaterstykket om barnehjemjenta Annie har premiere på Sarpsborg Scene i desember, er det hunden Pippi (to år), som skal stå på scenen sammen med henholdsvis – som alternerer i hovedrollen som Annie.

– Pippi er en mellomdoodle, og så lik som man kan komme den originale Sandy som mange kjenner fra filmen, sier Malin Schavenius.

Hun kan fortelle at Pippi bor i en familie med tre barn, og at matmor Wibeche Theodorsen gleder seg til oppgaven som Pippi skal ha framover.

Men noen utfordringer blir det.

– Det var for eksempel ikke bare lett å ha en levende hund i fotostudio, kan Villekulla-sjefen opplyse om.

Annie blir en stor produksjon, og mye er i ferd med å falle på plass.

Barnehjemsbarna Molly, Pepper, Salt, Duffy, Tessie, Kate og July er plukket ut og fordelt på to lag, Møkkaungene og Rakkerungene.

– Men det har ikke bare vært fryd og gammen i Annie- kulissene, sier Malin Schavenius.

Parykker ble stjålet

I slutten av april ble begge Annie-parykkene stjålet fra aktivitetshuset i Sarpsborg, noe som også skjedde da Masken satte opp Annie tidlig på 2000-tallet.

– Etter intens leting måtte vi til slutt innse at parykkene var borte for alltid, og inn ble det fløyet to nye parykker fra USA, opplyser Malin, som kan glede seg over at Sparebankstiftelsen Halden/Sparebank 1 Sarpsborg har gitt 80.000 kroner, som først og fremst skal gå til å dekke kostnadene ved å bruke liveorkester.

– Vi er som kjent så heldig å få med oss Det Norske Blåseensemblet, under ledelse av Frank Brodahl, samt Carl Andreas Næss på klaver, som vi vet vil ivareta den musikalske biten samt gi publikum som en flott opplevelse, avslutter Schavenius.