Tårene trillet da Tinius fikk Villekulla-stipend

FIKK STIPEND: Tinius Gustavsen fikk utdelt Villekulla-stipendet mandag kveld. Malin Schavenius var så rørt at hun måtte felle noen tårer.

FIKK STIPEND: Tinius Gustavsen fikk utdelt Villekulla-stipendet mandag kveld. Malin Schavenius var så rørt at hun måtte felle noen tårer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tinius Gustavsen har vært med i Villakulla barne- og ungdomsteater helt siden oppstarten. Mandag kveld fikk han masse skryt og en sjekk av Malin Schavenius som takk for innsatsen.

DEL

Opsund-gutten fikk stipendet på 3.000 kroner utdelt under Villakullas forestilling "Showstoppers" på Sarpsborg scene. Villekullastipendet er et stipend for å fremme hardtarbeidende unge talenter innenfor sang, dans og drama. Den deles ut til en elev som har gjort seg bemerket på et eller flere områder innenfor musikal.

SIDEN STARTEN: Malin Schavenius har fulgt Tinius Gustavsen siden starten i Villekulla, og hun skryter av framgangen hans.

SIDEN STARTEN: Malin Schavenius har fulgt Tinius Gustavsen siden starten i Villekulla, og hun skryter av framgangen hans. Foto:

Og Schavenius, som har fulgt Tinius, som nå har fylt 17 år, fra den spede teaterstart og fram til nå, klarte ikke å holde tårene tilbake da hun skulle røpe vinneren foran et fullsatt Sarpsborg Scene.

Masse skryt

– Nå må jeg bare grine litt. Jeg er så stolt over å ha denne gutten i stallen. Han er en storsjarmør, han er ydmyk, rolig og skjerpet. Og ikke minst har han hatt en voldsom progresjon, både innen dans og drama, men ikke minst sang, skryter Schavenius, som tørker noen nye tårer, før hun legger til:

FULLT HUS: Det var fullt hus da Villekulla barne- og ungdomsteater viste Showstoppers på Sarpsborg Scene mandag kveld.

FULLT HUS: Det var fullt hus da Villekulla barne- og ungdomsteater viste Showstoppers på Sarpsborg Scene mandag kveld. Foto:

– Fra å være litt stiv og forsiktig i starten, er han nå skjerpet og tar hele scenen. Det er fantastisk!

– Det er en stor ære å få stipendet. En stor takk til Malin, som har vært en super instruktør og inspirator, og som har fulgt meg hele veien. Å få lov til å stå på scenen er stort, synes Tinius.

Fra teater til økonomi og ledelse

Han har ikledd seg en rekke roller, og han skal også være med høstens Annie 2. Men så er Villakulla-epoken over.

DE YNGSTE: De helt yngste teaterspirene debuterte på scenen mandag kveld.

DE YNGSTE: De helt yngste teaterspirene debuterte på scenen mandag kveld. Foto:

– Jeg kommer nok fortsatt til å ha teater som hobby. Men jeg har også planer om å studere økonomi og ledelse, så framover vil jeg bruke mye tid på det, forteller sarpingen, som nå går på musikklinja på Greåker videregående skole.

200 barn og unge

«Showstoppers» er Villekulla barne- og ungdomsteaters egen forestilling. Disse forestillingene har vist seg å være så populære at det i år blir to forestillinger. Den første gikk mandag kveld, og den siste tirsdag 23. mai.

200 musikalspirer i alderen 6 til 19 år er i aksjon og det fremføres nummer fra en rekke kjente musikaler.

Ordet «Showstoppers» kommer opprinnelig fra musikalenes verden og er en sang eller et segment i en forestilling som får så positiv reaksjon fra publikum at den til en viss grad stanser selve forestillingen for et lite øyeblikk.

ANNIE 2: Villekulla starter snart salget av billetter til Annie 2, og viste fram noen smakebiter fra den forestillingen.

ANNIE 2: Villekulla starter snart salget av billetter til Annie 2, og viste fram noen smakebiter fra den forestillingen. Foto:

I år presenteres små utdrag fra blant annet Matilda, Shrek, Charlie and the Chocolate factory, School of rock og Fame.

Villakulla byr på Annie 2 i november i år, og publikum fikk også noen smakebiter herfra.

Artikkeltags