Villekulla setter opp klassisk juleforestilling

3 x SONJA: Tuva Grandahl Nilsen (f.v.), Maren Walther og Mina Sommer Olsen er plukket ut som hovedrolleinnehavere i «Reisen til Julestjernen».

3 x SONJA: Tuva Grandahl Nilsen (f.v.), Maren Walther og Mina Sommer Olsen er plukket ut som hovedrolleinnehavere i «Reisen til Julestjernen». Foto:

I desember kan du kose deg med «Reisen til Julestjernen» på Sarpsborg scene. Igjen er det Villekulla Barne- og Ungdomsteater som setter opp den kjente og kjære familieforestillingen.

DEL

Villekulla Barne- og ungdomsteatret setter opp klassikeren «Reisen til Julestjernen». Premièren er satt til 12. desember og teatergruppen planlegger hele seks forestillinger i julemåneden.

Populær i 2014

Villekulla satte også opp den klassiske familiemusikalen i 2014.

– Dette var den forestillingen publikum for alvor gikk mann av huse for å se, uttaler Malin Schavenius i Villekulla i en pressemelding.

– Vi ønsker å skape samme julemagi i år, men med mange nye elementer. Og det som er ekstra hyggelig er at den passer godt både for en 3-åring og for en 100-åring, sier Schavenius, som selvsagt har håp om en ny publikumssuksess.

I forrige uke holdt teateret audition for å finne fram til skuespillerne som skal bekle hovedrollen som Sonja. Godt over 100 håpefulle møtte til audition og valget falt på Mina Sommer Olsen (13), Maren Walther (16) og Tuva Grandahl Nilsen (15).

Alle de tre jentene er fra Sarpsborg og har vært med i Villekulla i flere år.

Engasjerte hovedrolleinnehavere

Malin Schavenius trekker fram rollefiguren Sonjas store hjerte og at dette er noe de tre hovedrolleinnehaverne har til felles med jenta de skal spille på scenen. Mens Mina er spesielt opptatt av syke barn og eldre, er mener Tuva det er viktig ta opp kampen mot plast i havet og andre miljøproblemer, i tillegg til at hun også er opptatt av forskning på barnekreft og andre sykdommer blant barn og unge.

Også Maren har et stort hjerte, og dette banker spesielt for dyr. Hennes hjertesak er derfor dyrevelferd.

I tillegg til å ha stor sosial samvittighet, er de tre jentene naturlig nok også erfarne skuespillere, sin unge alder til tross.

Mina har vært med i Villekulla helt siden starten og er en del av teatergruppens talentprogram. Det er også Tuva, som har spilt i «Den Hvite Dame» på Fredriksten festning og som spilte hovedrollen som «Mina» i fjorårets «Natt i Nisseland». Maren har spilt i flere nasjonale forestillinger, blant annet i «Jungelboken» på Chateau Neuf, «Sound of Music» på turné og hatt en av hovedrollene i «Den hvite Dame» på Fredriksten festning.

Også i år skal barne- og ungdomsteateret ha med seg flere profesjonelle skuespillere på scenen. En av dem er Knut Erik Rønne, som inntar rollen som Magistern.

Støtte fra næringslivet

Malin Schavenius forteller at teatergruppen har som mål at publikum i Østfold ikke nødvendigvis må reise til hovedstaden for å se familiemusikaler

Onsdag fikk Villekulla besøk av Jørn Tore Nilsen fra Sparebankstiftelsen Halden, som overrasket teatergruppen med en gave på 150.00 kroner.

– En slik støtte fra næringslivet hjelper oss å nå målet vårt., Vi er enormt takknemlig for støtten, som bidrar til at musikalspirene og publikum kan forvente seg en forestilling med profesjonelle rammer, poengterer Schavenius.

Billettene til «Reisen til Julestjernen» slippes 1. september. I fjor forsvant 1758 billetter til Villekullas «Annie 2» på under 24 timer.

Artikkeltags