L  KALT NÆRINGSLIV

Høsten 2022

20 år med spenning:

– Nå satser vi på solceller og elbillading!

Rekordhøye energiutgifter og det grønne skiftet har fått mye oppmerksomhet de siste månedene. Et solcellepanel er en fremtidsrettet, strømbesparende og miljøvennlig løsning, som også er bra for lommeboken. Nå satser ABC Elektro Team AS for fullt på solens varme stråler.  

Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

ABC Elektro Team AS ble etablert i 2002 og består av 15 høyt kvalifiserte medarbeidere. Firmaet holder til på Grålum og har spesialisert seg på fagområdene elektro, sikkerhet og IKT. Kundegruppen består av alt fra offentlig sektor, industri, sameie, landbruk, næring og privatkunder.

– For oss falt det naturlig å satse enda sterkere mot det grønne skiftet. Vi har lenge jobbet med installering av elbilladere, og oppdragene her bare øker i omfang, forteller daglig leder Gard Juul-Hansen.

De leverer og monterer alle typer elbilladere, men de mest populære merkene er Easee og Zaptec. Begge elbilladerne tilbyr innovativ lading og fungerer til alle boliger og biler.

– Vi har også en rammeavtale med Fredrikstad kommune på montering av ladestasjoner for dem. Her benyttes et annet elbillader-merke som passer inn i deres protokolltype, sier installatør Christoffer Andersson.

ELBILLADER TIL ALLE BOLIGER: Installatør Christoffer Andersson monterer elbillader til alle typer biler og boliger.

Satser på solcellepanel

Med et solcelleanlegg kan du spare både penger og miljøet. El-produksjon med solceller betyr at du dekker noe av ditt eget behov for strøm med fornybare energikilder som sol.

– Vi er i startfasen med å lansere solcellepanel og montering. En rekke avtaler er allerede på plass. Dette er jobber vi har utført tidligere og er sertifiserte til, men nå skal vi satse og promotere oss aktivt på markedet, sier Gard.

Dyre strømpriser kombinert med rimelige solcelleanlegg og støtte fra Enova har bidratt til at flere og flere nordmenn ønsker å montere solcellepanel på taket. Det gjelder både enebolig og fritidshus. Med strømpriser som setter nye prisrekorder daglig, vil investering i solceller nedbetales raskere.

ABC Elektro Team leverer en totalpakke, som innebærer både solcellepanel, montering av anlegg og installering av strøm.

– Vi har alle sertifiseringer som er pålagt for å levere et solcellepanel samt at vi er autorisert installatør, noe som kreves for å koble anlegget opp mot nettet, både til hus og eksternt, legger Christoffer til.

Før du setter i gang med installeringen, må huseier kontakte kommunen angående eventuelle lokale krav til byggemelding.

ABC Elektro Team kan bistå deg med søknaden, som også er lovpålagt at kommer fra et autorisert firma.

Vi er i startfasen med å lansere solcellepanel og montering. Dette er jobber vi har utført tidligere og er sertifiserte til, men nå skal vi promotere oss aktivt på markedet.

Gard Juul-Hansen, daglig leder

"

Støtte fra Enova

Når du har bestemt deg for å installere et solcellepanel og produsere din egen elektrisitet, kan du søke om støtte fra Enova.

Selve installeringen av anlegget gir deg 7.500 kroner i støtte. Resten av støtten avhenger av hvor stor kapasitet anlegget har. Du får 2.000 kroner per kWp installert effekt, opptil 20 kW. Det betyr at du kan få inntil 47.500 kroner totalt.

– Her er det penger å hente i støtte om prosessen gjøres riktig. Søknaden må som nevnt tidligere komme fra en sertifisert elektrobedrift, og det må ligge ved en erklæring fra installatøren, understreker Christoffer.

Det er flere grunner til å velge solcellepanel. Et solcelleanlegg er relativt enkelt å installere samt at bruk av solceller integrert i bygningen kan erstatte fasader og/eller tak. Sol er også en fornybar og miljøvennlig energiform, og er dermed et godt miljøvennlig alternativ.

FÅ STØTTE FRA ENOVA: Christoffer Andersson (t.v.) og Gard Juul-Hansen forteller at du kan søke om støtte fra Enova når du velger å installere solcelleanlegg på boligen din.

ABC Elektro Team AS

  • ABC Elektro Team AS ble etablert 1. mars 2002 og består i dag av en begeistret gjeng med høyt kvalifiserte medarbeidere.
  • Vi har alltid hatt fokus på høy kompetanse, og er idag en bedrift med spisskompetanse og godkjenninger på en rekke områder.
  • Vi arbeider hovedsakelig med 3 fagområder: Elektro, sikkerhet og IKT.
  • Vi tilbyr prosjektering, installasjon, service og vedlikehold innenfor fagområdene elektro, sikkerhet og IKT til små og store kunder i hele Østfold og Akershus.
  • Vi skal ha kunnskap om hva vi driver med, slik at du alltid skal oppleve trygghet i forhold til riktige løsninger og riktig pris når du velger oss.

Varmepumpe – hele året

Et annet godt alternativ til å redusere energikostnadene er varmepumper. I tillegg regnes varmepumper som et mer miljøvennlig alternativ enn andre oppvarmingsløsninger da den utnytter gratis, fornybar energi fra luften utenfra til å varme opp luften.

En varmepumpe bruker dessuten mindre energi enn avgitt varmeeffekt, og er derfor en økonomisk lønnsom investering på sikt.

– Vi har de nødvendige lovpålagte sertifiseringene, som F-gass. Her tilbyr vi også en komplett pakke med varmepumpe og installering. Da vet kunden at jobben er montert og koblet til riktig, sier Christoffer.

Når du har bestemt deg for hvilken løsning du ønsker, tar du kontakt med ABC Elektro Team. En av deres erfarne og kompetente medarbeidere kommer på befaring. Her får du en tilbakemelding på hva som eventuelt må gjøres og hvilke løsninger som vil egne seg for deg og ditt behov. Deretter vil du motta en komplett pris på jobben.

Både solcellepanel og varmepumpe er en investering som koster. ABC Elektro Team tilbyr finansiering slik at du kan opprette en nedbetalingsplan.

Gard og Christoffer avslutter med å understreke at hver kunde skal føle seg trygg på at de har fått den rette løsningen og prisen når de velger ABC Elektro Team.  

ALLTID KLAR FOR NYE OPPDRAG: Installatør Christoffer Andersson ser frem til nye oppdrag - enten det er installering av varmepumper eller solcelleanlegg.

Kontakt

Adresse
Trøskenveien 36, 1712 Grålum

Åpningstider
Mandag - fredag: 07:30 - 15:30

Telefon: 69 70 07 00
E-post: [email protected]

Foto: Linn Stangstuen