Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

De hjelper deg som skal bygge

Annonse fra Bas Arkitekter

Hvis man som privatperson skal bygge i dag er det er viktig med rådføring før man starter prosessen, og her assisterer Bas mange boligbyggere.

– Vi kjenner lover og regler, kan avdekke dårlig grunn og tar en helhetlig vurdering før du starter byggeprosessen, forteller Arne Bergdal som var med å starte bedriften i 2001.

Bas Arkitekter holder til i Sarpsborg sentrum. I dag er de åtte medarbeidere; fem sivilarkitekter/masterarkitekter MNAL, én arkitekt, én sivilingeniør og én byggingeniør.

De jobber i hovedsak i lokalmiljøet og har allsidig kompetanse, alt fra det enkleste tilbygg og til større boligprosjekter, kontorbygg, næringsbygg og offentlige bygg som skoler, barnehager og omsorgsboliger/sykehjem. 

I 2016 så de behov for å etablerte en avdeling for plan og regulering.

– I dag har vi mye fokus på nettopp regulering, fortsetter Bergdal.

Hele teamet som står bak Bas Arkitekter.

Samler alle funksjoner under ett tak

Reguleringsprosessen settes i gang når noen eier en tomt som man i utgangspunktet ikke kan bygge på. Videre tar Bas for seg skisseprosjektet, for enten det gjelder privat eller næring, må man finne ut hva man har mulighet til å få til på området.

– Slike oppdrag passer for arkitekter som har god erfaring med stedstilpasning og utforming av boliger. Vi brukes også i tilfeller hvor kunden ønsker et spesielt fokus på funksjon og estetisk tilpasning enten på grunn av egne ønsker, eller med tanke på omgivelsene.

Deretter kan Bas søke om tillatelse for å føre opp selve prosjektet før det lages tegning til en rammesøknad som sendes til kommunen. Etter dette starter detaljprosjekteringen hvor arbeidstegninger blir sendt ut til prising hos entreprenører. Deretter velges entreprenør.

– Så kan vi bli med på enten entreprenøren eller byggherren sin side. Her er vi med hele veien ved å være med på bygge- og prosjekteringsmøter, forklarer Bergdal.

– Vi samler alt under et tak og effektiviserer prosessen ved både å ha noen som tegner og prosjekterer. Vi er også konkurransedyktige på pris, forteller Simonett.

Bas står bak disse studentboligene i Fredrikstad, og en rekke andre studentboliger.

Mange studentboliger

I prosjektporteføljen den senere tiden har Bas Arkitekter hatt flere studentboliger; i Ås, Halden, Bjølstad i Fredrikstad og Remmen i Oslo. 

–Det vi har gjort i stor skala som er litt spesielt er prosjekter i massiv tre, forteller daglig leder Tone Krange Thorsen.

– Vi er med på en del innbudte konkurranser, for eksempel for Tuneveien 87 på Grålum som nå skal bygges, hvor vi vant den innbudte konkurransen, forteller Arne.

– Vi har godt samarbeid med mange entreprenører spesielt her i Østfold som gjør at vi er med på disse konkurransene. Det blir ofte en gjentagende prosess, legger Simonett til.

Redaksjonen i Sarpsborg Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet