Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Mister du nøkkelen din kan du ringe hit

Annonse fra Nokas

Ikke bare verditransport og vakttjenester – hos Nokas får du kjøpt både boligalarm og overvåkning av hjemmet ditt, eller du kan erstatte en mistet nøkkel i en fei.

Kanskje du bare forbinder Nokas med verditransport og vektere? I tillegg er Nokas også en av Norges ledende leverandør av sikkerhetssystemer, med avdelinger spredt rundt i hele landet. Én av disse ligger i Sarpsborg og har 16 ansatte.

– Ja, hos oss installerer vi blant annet alarmsystemer, kameraovervåking og adgangskontroll. Det er vi store på, påpeker Mette Lise Simensen, avdelingsleder for teknikkavdelingen hos Nokas i Sarpsborg.

– I tillegg er vi også godkjent låsesmedfirma, hvor vi har vårt eget Trioving sikkerhetssenter. Her jobber våre egne låsesmeder med å bygge store og små låssystemer, både til privatkunder og næringslivskunder, tilføyer Mette Lise.

Rykker ut hvis nøkkelen forsvinner

– Dermed har vi mulighet til å kunne rykke ut raskt dersom det kommer inn en bestilling på en hastejobb hvor noen for eksempel har mistet nøklene sine.

– For oss er det viktig med god service og rask levering, understreker hun.

Listen er lang over produkter og tjenester man kan få levert av Nokas. Blant annet driver de også med brannteknisk rådgivning og skadedyrkontroll.

Ingen oppdrag for store eller små 

Mette Lise nevner at Nokas leverer sikkerhets- og kontanthåndteringstjenester til hele næringslivet, offentlige etater og til privatmarkedet. 

– I og med at vi er en totalleverandør, kan vi levere et veldig bredt utvalg av produkter og tjenester. Hos oss skal alle kunne finne det de trenger for å skape trygghet i hverdagen. Derfor finnes kundene våre i alle segmenter, fra de største aktørene innen næringsliv og det offentlige, til de litt mindre aktørene, forteller Mette Lise.

Men, det er ikke bare gigantene Nokas jobber for, de er også tilstede for privatpersoner.

– Vi har mange privatkunder som ønsker å beskytte boligen sin med alarm og eller en god lås i døra, sier hun og legger til at ingen oppdrag er for store, ingen er for små.

Lokalt er Sarpsborg og Omegn Boligbyggerlag en viktig kunde.

– Vi lever alt av låssystemer til Sarpsborg og Omegn Boligbyggerlag, deriblant produksjon av systemnøkler og låsesylindre til dem, forteller hun.

Redaksjonen i Sarpsborg Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet