Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Sarpsborg – byen ved Europas største foss

Annonse fra Matchbanker

Helt siden Sarpsborg ble grunnlagt i 1016 har Sarpsfossen utgjort byens nerve. Først som hoveddrivkraft for sagbruk og industri, i dag også som kraftkilde for vannkraftverk. Fossen er et imponerende naturfenomen i seg selv, og har inspirert både kunstmalere og diktere. Byen har også et spennende og stort utvalg av aktiviteter til barnefamilier.

Sarpsborg er en industriby med mange kulturminner fra en tusenårs lang historie, og flere store internasjonaler selskaper, som Borregaard og norske Orkla ASA, har hovedsete der. Byen har flest soldager i året av alle byer i Norge, og området har et rikt tilbud av opplevelser som ikke koster noe. Det kan være en utflukt til Greåker fort, eller piknik i Kulåsparken. 

Dette flotte naturparkanlegget ligger midt i Sarpsborg by, og har et amfi, lekeplass for barna med en fontene de kan leke i, trimløyper og naturstier. Sarpsborgområdet byr også på en rekke spennende attraksjoner som koster litt, opplevelseshotell og gode spisesteder. Her setter kanskje økonomien sine begrensninger. Det er best å være forsiktig, og det er en god idé å lese forbrukerrådets anbefalinger først, men et forbrukslån kan være en mulighet.

Sykkelturer, alpin og badeliv

Regionen er velegnet til gode sykkelturer gjennom skog og mark, og hvis du gjerne vil ta en lengre tur er «Glommastien» en flott, 32 kilometer lang ferd langs med Glomma. Turalternativene til fots er også mange, og byr dagen på fristende badetemperaturer er blant annet Dusa syd for Sarpsborg en flott badeplass med både svaberg og strender. 

Ikke langt vekk ligger den hyggelige og populære campingplassen Høysand Camping, og ved Båtstangen Camping omkring 12 kilometer utenfor Sarpsborg er det muligheter for laksefiske. Om vinteren venter Kjerrinåsen Alpinsenter, Østfolds største alpinannlegg med 2 heiser, 53 nedfarter, og varmestue med vafler og makeløs panoramautsikt.

Turist i egen by

Å ta en langhelg som turist i egen by, se den og omegnen med nye øyne sammen med kjæresten, ektefellen, barn eller gode venner kan være en påminnelse om, de gleder og fornøyelser som er rett utenfor ens egen stuedør. 

På Hafslund Hovedgård kan man boltre seg dagen lang i godsets flotte park i selskap med hester, påfugler og høns. Hafslund er en av de vakreste og mest velholdte herskapsbygninger i Norge, og i enden av parken finner man tre tusen år gamle helleristninger. Borgarsyssel Museum i hjertet av Sarpsborg består av tjue bygninger som viser Østfolds historie fra middelalderen til i dag, og også her kan man gjerne ta piknikkurven med. 

Med barn går tiden fort på Eventyrfabrikken, Europas største innendørs lekeland. Inspira Science Center er en fornøyelsespark for nysgjerrighet og kunnskapstørst – her kan man ha det morsomt og lære noe om matematikk, biologi og astronomi samtidig. Og hvorfor ikke ta en tur til Sparta Amfi, Norges første ishall? Her kan du heie på Sarpsborgs eget ishockeylag, Sparta Warriors.

Få råd til det

Å gi seg selv et avbrekk i en travel hverdag, og ta en impulsiv miniferie uten å skulle planlegge lengre reiser, kan gi gode minner og masser av overskudd. 

På hjemmesiden Matchbanker kan du sammenligne forskjellige lånevilkår, hvis du vil undersøke mulighetene for et forbrukslån. Det kan være en hjelp til å finne et ansvarlig lån med en realistisk tilbakebetalingsplan i forhold til din innkomst. 

Redaksjonen i Sarpsborg Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet