Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Skreddersy drømmekjolen til bryllupet

Annonse fra Sy Studio

Enhver brud vil ha en av de vakreste brudekjolene. En kjole som hun føler seg vel og vakker i på den store dagen. Alles øyne er på deg denne dagen og da skal kjolen sitte som støpt.

Adresse
St. Mariegate 2, 1706 Sarpsborg 

Sy Studio kan hjelpe deg med å oppfylle kjoledrømmen. Hos meg hviler en koselig og avslappende atmosfære, og bruden blir ivaretatt fra hun trer inn i lokalet og til hun forlater den med drømmekjolen i armene.

Jakten på den perfekte brudekjolen kan ta måneder, så det er viktig å starte i god tid før du skal si ja til din utvalgte. En skreddersydd kjole krever litt ekstra tid og omtanke. Vi bruker mye tid på å finne riktig fasong og tekstiler til nettopp deg.

I Sy Studio er ingen dag lik. Hun syr om trekk fra gamle båtputer til vakre dåpskjoler, brudekjoler blir til, bunader monteres del for del og herredresser blir sydd inn eller ut. 

Søm, strikk og stoff ligger i blodet og med lang og bred erfaring innen yrket sys flotte kjoler og antrekk sammen til både brud og gjester.

En skreddersydd brudekjole betyr at kjolen er laget spesielt for deg – og den skal være like unik som deg og den store dagen! 

Sy Studio

• Sy Studio skreddersyr brudekjolen etter ønske.

• Jeg tilbyr omsøm, re-design, tilpasning av kjoler og montering av bunader.

• Jeg holder sykurs hvor du får god veiledning og oppfølging i små grupper. 

Redaksjonen i Sarpsborg Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet