Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Rett antrekk til bryllupet

Annonse fra Irenes Mote

Sommeren er høytid for bryllup, og enten du skal være forlover eller gjest er antrekket viktig. Hos Irenes Mote finner både damer og herrer den rette kledningen for bryllupet!

Adresse
Storgata 8, 1890 Rakkestad

Åpningstider
Mandag – onsdag: 09:00 – 17:00
Torsdag: 09:00 – 18:00
Fredag: 09:00 – 17:00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Hos Irenes Mote får du hjelp til å finne det rette antrekket når du skal i bryllup. Våre hyggelige og blide ansatte er kunnskapsrike damer som har jobbet i bransjen i mange år. De kommer gjerne med råd og tips om hva som vil passe for deg – og anledningen.

Irenes Mote eiers av Irene Larsen, som har kledd opp damer for fest i tre år. Vi har beholdt de fleste av merkene, men har naturligvis også kommet med mye nytt. Butikken har vært der for damene i over 30 år, midt i Rakkestad sentrum. 

Nå har vi åpnet en egen avdeling for herrene i annen etasje. Hit kommer gutter fra konfirmasjonsalder til voksne menn som trenger en dress til bryllupet. Det gjelder både brudgom, forlover og gjester. Utvalget er stort, og her finner du dressen som passer perfekt til deg.

Irenes Mote er en frittstående butikk, som ikke er knyttet til en kjede.

Det fine med vår trivelige butikk er at du finner alt du finner alt på ett sted, fra klær til tilbehør. 

To ganger i året har vi moteoppvisning på Musikkhuset på Hafslundsøy. Dette har gitt resultater, og i dag er det ikke bare rakstingene som handler klær hos oss. Kunder fra hele Østfold ønskes velkommen inn for hjelp og råd.

Vi hjelper deg med å finne rett antrekk til bryllupet! 

Irenes Mote

• Vi selger klær, sko og tilbehør til dame og herre.

• Vi har klær for enhver anledningen: Hverdags til fest.

• Du finner oss i Rakkestad sentrum. 

Redaksjonen i Sarpsborg Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet