Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Rør og gass er vår spesialitet

Annonse fra Østfold Gass & VVS

Rør og sanitæranlegg har vært til bekymring for folk helt siden antikkens tid. Østfold Gass & VVS har verktøyet i egne hender og bidrar til en mer bekymringsfri hverdag for befolkningen i Sarpsborg og omegn. De påtar seg alle typer oppdrag innen rørleggerfaget, og dukker raskt opp.

– Østfold Gass & VVS ble startet opp i 2008, av Lars Olav Svendsen. Han drev alene frem til jeg kom inn som daglig leder i 2014, sier Ketil Steen.

I løpet av de siste fem årene har bedriften hatt en stor vekst, og oppdragene strømmer inn. Nå er det åtte ansatte. Bedriften er også en godkjent lærebedrift. Med seg på laget har de nå også en lærling, som er inne i sitt andre år.

– Alle våre ansatte har svennebrev, med unntak av lærlingen. Men det kommer om 1,5 år, smiler Steen.

Østfold Gass & VVS tilbyr tradisjonelle rørleggertjenester innenfor nybygg og rehabilitering. Oppdragene består av bygging og reparering av varmeanlegg, sanitæranlegg, rørleggertjenester, montering og service på varmepumper og oppussing og modernisering av bad. 

Ingen jobb er for liten, og ingen jobb er for stor når det kommer til rør og sanitæranlegg. De får ofte jobber som består av utskiftninger av toalett og dusjløsninger, bytte av varmtvannsbereder og vannlekkasjer.

Spesialisering kombinert med dyktige medarbeidere har ført til en stadig økende kundebase. Steen mener at de positive tilbakemeldingene fra kunden skyldes at jobben utføres profesjonelt, at det er kvalitet i arbeidet de leverer, punktlighet og at de er raskt på plass. 

Richard Guldberg og Østfold Gass & VVS representerer ekspertise, service og kvalitet (Foto: Svein Hansen)

Farvel til oljen

Nå er oljefyring på vei ut, og innen 2020 skal alle oljefyringsanlegg i Norge være byttet ut. Det har medført mange oppdrag rundt om på Østlandet på montering av varmepumper.

– Jeg anbefaler at man bytter snart, for Enova har doblet støtten til de som foretar et bytte i år. Denne støtten halveres i 2019, så det er lønnsomt å bytte til varmepumpe nå, sier Steen.

Varmepumpene kommer i ulike størrelser, former og farge, så alle vil finne en pumpe som passer til huset. Østfold Gass & VVS tilbyr varmepumpe med løsningene luft-til-vann og væske-til-vann. Er du usikker på hvilken løsning som passer best for deg, kommer de dyktige installatørene gjerne hjem til deg på en befaring. Du vil få gode råd og veiledning for den beste løsningen for din bolig. 

Innen 2020 skal alle oljefyringsanlegg ut. Vi anbefaler å skifte til varmepumpe innen utgangen av 2018.

Ketil Steen, daglig leder

Ekspertise innen gass

Østfold Gass & VVS er én av få bedrifter som er eksperter på gassinstallasjoner. De har to spesialutdannede gassteknikere. Det innebærer en hektisk hverdag for bedriften, som har flere store prosjekter på gang innen akkurat dette. Bedriften har nylig fullført gassanlegget i 74 leiligheter på Tindlund Park og gassinstallasjon på ny produksjonslinje for Tronrud Engineering i Moss. For Østfold Hus har de ferdigstilt 11 av 20 boliger i Skjeberg. På dyreklinikken i Moss installerer de nå et anlegg for medisinske gasser, som brukes under operasjon av dyr. 

Bedriften er også medlem av VVS Eksperten, som fungerer først og fremst som en innkjøpsforhandler. Dette gir tilgang til gode og kjente varemerker på produktene, som igjen gir en trygghet for kunden.

De er også en mesterbedrift, og har sentral godkjenning innen sine fagområder. Dette er med på å sikre kundene topp kvalitet på utførte tjenester.

Oppstår det problemer innen rør, sanitæranlegg eller gass, er det bare å kontakte Østfold Gass & VVS. De er eksperter innen fagområdene, og er raskt på plass når ting ikke fungerer som det skal! 

Richard Guldberg installerer hc-toalett hos Hurum Plastindustri.

Østfold Gass & VVS

• Vi er et rørleggerfirma med sentral beliggenhet i Østfold.

• Vi har erfaring og spesialkompetanse innen gassanlegg og installasjon av sanitær- og varmeanlegg i bolig.

• Spesialisering kombinert med dyktige medarbeidere gjør at sikkerheten blir ivaretatt og at vi har mange fornøyde kunder.

• Vi utfører forøvrig alle tradisjonelle rørleggerarbeider.

• Vi tar gjerne et besøk hos deg for å finne en best mulig løsning for deg og ditt behov.

• Vi er en mesterbedrift og har sentral godkjenning innen fagområdene vi utfører, noe som sikrer deg topp kvalitet på utførte tjenester.

• Våre kjerneområder innen gass er: Gassinstallasjon, boliggass, sentralgassanlegg, gasspeiser, gasskjeler, kyllinghus oppvarming, veksthus oppvarming, gasskomfyrer, utevarme og utegrill.

• Våre kjerneområder innen VVS (Vann, varme og sanitær) er: Nybygg, næringsbygg, varmeanlegg, varmepumper og sanitæranlegg.

• Vi er medlem av VVS Eksperten.

• Østfold er vårt primære arbeidsområde. 

Redaksjonen i Sarpsborg Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet