Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Arbeidsdagen tilbringes under vann

Annonse fra Dykkertjenesten Quattro AS

Ikke alle er like fornøyd med å bli kastet ut på dypt eller med å ta seg vann over hodet. Hans Furnes derimot synes det er alle tiders. Han tilbringer nemlig mesteparten av arbeidstiden i havet. Oppdragene har tatt ham rundt i hele Norge og til utlandet. I løpet av arbeidsdagen har han møtt både sheiker og nysgjerrige niser, og kommet tett på livet under havoverflaten

– Jeg begynte å dykke for 11 år siden. Det var min tidligere sjef som fikk meg interessert i dette. Da ble det utdannelse som dykker, før jeg startet opp for meg selv i 2014, forteller Hans Furnes.

Siden den gang har Furnes vært å finne på dypt vann, og selskapet Dykkertjenesten Quattro ble en suksess fra dag én. Selv om det ofte er lange arbeidsdager, med utfordringer og læring, stortrives han i jobben. Den ene dagen er det sveising under vann, neste dag sprengning for så å legge sjøledning den tredje. Andre oppdrag går på sjekk av skader og lekkasjer på nedlagte rør, videoinspeksjoner eller boring under vann.

– Jobben min er utrolig spennende, samtidig som den byr på utfordringer. Mange av oppdragene innebærer å jobbe under dårlig sikt, men det har blitt en vanesak, sier Furnes.

Den erfarne dykkeren har vært over hele Norge på oppdrag. Nå befinner han seg i Risør, hvor han har satt ankringspunkt for en privat kunde. Han har vært med på Midtgardsormen, som er Norges største sjøledning. Furnes var med på å legge 200 meter med 2000 mm pe-rør for prosjektet. I Lyseren ble det lagt en 35 000 meter med sjøledninger til et trykkanlegg, også et av Norges største. På Tjuvholmen var han med på å sveise ca 2400 anoder (pilarer som kaien står på) og i Kristiansand var det sprengning og støpning under vann på Varoddbrua. Nå venter et prosjekt hvor vi skal spyle ned et 315mm PE-rør i Haga kommune. 

Hans Furnes i trykkammeret etter endt dykk, hvor han dekomprimerer.

Norge rundt under vann

Jobben har også tatt Furnes med på reise til mer eksotiske strøk. Oppdraget i Abu Dhabi står høyt på listen.

– Det var et skikkelig kult oppdrag hvor vi spylte 60 km med kabel for en sheik. Veldig moro å dykke i gulfen der nede ja, sier han entusiastisk.

En hverdag under vann innebærer også møter med havets skapninger. Furnes var i full gang med arbeidet utenfor Bygdøy da han fikk selskap av en nysgjerrig nise som bestemte seg for å undersøke hva dykkeren holdt på med. Den to meter lange tannhvalen svømte rundt Furnes en god stund før den fant ut at det var spennende ting å fordrive tiden med.

– I jobben får jeg ofte se dyrelivet på nært hold. Det er skikkelig kult, selv om man blir litt usikker også, for man vet jo aldri hva som skjer, ler dykkeren.

Det er ikke bare under havet Furnes møter nysgjerrige skapninger. Han får ofte spørsmål om hva han dykker etter, og jobben innebærer mange spørsmål. Noen situasjoner husker han bedre enn andre. Dykkeren var i gang med å legge vann og avløp, hvor vannledningen er blå og avløpsrøret er rødt. Ledningene ble lagt i sjøen og strakk seg flere kilometer til neste pumpestasjon. En meget undrende kunde lurer på om det er kaldtvann i den blå ledningen og varmtvann i den røde.

– Det er ikke en ideell løsning, sier Furnes og ler. 

100 meter inne i betongrøret! Hans Furnes er i gang med rehabilitering av betongrør DN1000mm

Arbeidsdagen hans krever mye utstyr. Furnes har bygd en dykkerhenger som er rigget for to dykkere og utstyr. Den har han mulighet til å ta med seg overalt, og den er tilpasset slik at den også kan lastes på en flåte. Så kommer høytrykkkompressorer, lys- og videomonitorering med mulighet for opptak, luftflasker og en lettbåt med lastemulighet. Akkurat nå er han i full gang med å bygge en spylepumpe.

Dykkertjenesten Quattro utfører oppdrag for store og små entreprenørselskaper, offentlige instanser, sameiere og private utbyggere. Etter mange års erfaring tilbyr de det fleste tjenester innen undervannsarbeid. Her er ingen jobb for liten eller for stor.

– Jeg ønsker jo alltid at kunden skal være fornøyd, så det er kvalitet i det vi leverer. Når vi påtar oss et oppdrag så skal kunden vite at det er godt planlagt og nøye gjennomført, sier Furnes.

Han jobber i en meget spesiell bransje, med alle nødvendige sertifiseringer og hms system på plass. Selv om det er lange dager kan ikke Furnes tenke seg å bytte jobb. Varierte oppdrag, mye reising og møter med havets skapninger er en del av hverdagen.

Han trives som fisken i vannet – selv om han noen ganger må opp for luft! 

Dykkestasjonen til Dykkertjenesten Quattro AS

Dykkertjenesten Quattro AS

• Dykkertjenesten Quattro AS ble etablert i 2014.

• Vi holder til i Fredrikstad, og tar på oss oppdrag i hele Norge.

• Med mange års erfaring innen forskjellige typer dykking kan vi tilby det fleste tjenester innen undervannsarbeid.

• Oppdrag utføres for store og små entreprenørselskaper, offentlige instanser, sameier og private utbyggere.

• Vi er også godkjent i Startbank.

• Ingen jobb er for liten, og ingen jobb er for stor.

• Vi ønsker at kunden skal være fornøyd!


Vi tilbyr tjenester innen:

• Boring og sprengning

• Legging av kabler og rør

• Forskaling og støpning

• Undervannssveising og undervannsbrenning

• Sveising av rør

• Betong rehabilitering

• Rengjøring av betong/brygger med høytrykksspyler

• Sveising av anoder på spuntvegger, korrosjonsbeskyttelse

• Videoinspeksjoner

• Tilstandsevalueringer

• Berging/heving av båter

• Kontroll/reparasjon av moringer

• Kontroll/reparasjon av fortøyinger

• Inspeksjon av kabler og rør

• Skroginspeksjon

Redaksjonen i Sarpsborg Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet