Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Alt av produksjon og installasjon av rørsystemer

Annonse fra B.T. Rørsystem AS

I 24 år har B.T. Rørsystem AS holdt hus på Kampenes Næringspark hvor en effektiv arbeidsstyrke tilbyr tjenester for produksjon, installasjon, generelt vedlikehold og reparasjoner av rør og systemer.

Adresse
Bredmyra 5, 1739 Borgenhaugen


Åpningstider
Mandag – fredag: 07:30 – 16:00

B.T. Rørsystem AS ble etablert i 1994 av Torkel Norum. Nå er det sønnen Henrik som har overtatt styringen.

– Vi er en bedrift i vekst, med positive medarbeidere som har lang og bred erfaring og kunnskap innenfor feltet vi jobber med. I tråd med krav om produksjon av materialer i stål, ble tidligere lokaler for små for oss. I 2015 flyttet vi inn i nye lokaler, hvor vi fikk et klart skille i produksjonen mellom sorte og hvite materialer. Vi har i dag 2500 kvadratmeter med produksjonslokaler på Bredmyra 5. Nå er vi interessert i å få med flere flinke medarbeidere på laget, sier Henrik Norum, daglig leder.

I dag har vi 32 ansatte. Selskapet satser bevist på opplæring, og har i den forbindelse engasjert seg i lærlingordningen. Norum sitter også som sensor i Prøvenemda for industrirørleggere i Østfold.

– Vi kunne tenkt oss mer rekruttering i bransjen. Behovet er større enn antall lærlinger per i dag. Så i denne bransjen er du garantert jobb etter endt læretid, forteller Norum.

Bedriften er flink til å ta inn lærlinger, men i år står lærlingplassen tom.

– Lærlingen vår var ferdig før sommeren, og det har vært umulig å få tak i en ny. Så nå skal vi ha utplassering i høst, fortsetter han.

En industrirørlegger har sitt fagområdet innen rørtekniske installasjoner i større bygg, båter og plattformer. Utdanningen består av to år på skole og to år i bedrift.

Det er et mannsdominert yrke, og Norum kunne tenke seg å få flere kvinner inn i faget. 

For Lars Kristian Sverstad er hverdagen bare rør - bokstavelig talt!

En lokal bedrift som dekker hele landet

B.T. Rørsystem AS utfører fabrikasjon og installasjon for bedrifter både onshore og offshore, nasjonalt. De tilbyr en rekke tjenester: Prefabrikasjon/installasjon av rørsystemer i de aller fleste materialer, komplette prosessanlegg (med total material- og utstyrsleveranse), hydraulikkanlegg, fjernvarmeanlegg, varme/kjøleanlegg og stålarbeid. I tillegg til utleie av personell og utstyr

– Vi er en landsdekkende bedrift som har oppdrag i hele landet. Oppdragsgivere inkluderer blant annet Østfold Energi, Eptec, Johnson Controls, GS Hydro, Veidekke og Circle K. Vi har utført jobber fra Kristiansand til Alta, sier Lars Kristian Sverstad, prosjektleder.

Også lokalt er B.T. Rørsystem AS engasjert. De jobber med et par store prosjekter for Metacon AS. Lager 14 på Borg Havn, her skal det installeres komplett sprinkleranlegg, varme og sanitære anlegg, samt snøsmelt for utvendige lasteramper. Bygget er et 20 000 kvadratmeter stort lager.

Utvidelse av spraytørke 3 på Borregaard. Et spennende prosjekt, som omfatter sprinkler, varme og sanitærinstallasjoner. Her skal nytt anlegg prosjekteres og implementeres i et allerede eksisterende anlegg. Alle bunnledninger produseres i syrefast stål, sier Sverstad.

Bedriften har ikke bare fokus for lokal utviklingen innen industri. De satser også å være med å utvikle Sarpsborg innenfor det sportslige. Både Norum og Sverstad er stolte av å ha et fotballag i Eliteserien, så det falt naturlig å sponse 08.

– Vi støtter også breddeidretten og de yngre utøverne, samt at vi bidrar til veldedige organisasjoner, sier Norum. 

Full aktivitet i sveiserverkstedet.

Yter det lille ekstra

Med snart 25 år i bransjen, har bedriften opparbeidet seg en solid kundemasse og et navn som står for kvalitet. Fokus er rettet mot kunden, som kan være sikker på at tjenestene utføres tilfredsstillende, etter forutbestemte spesifiserte krav om pris og levering, og som står til de spesifikasjoner kunden har.

– Vi er en seriøs aktør i markedet som leverer kvalitet. Vi følger alltid opp prosjektene fra start til slutt, og sjekker at alt fungerer som det skal. Vårt personell har gjennomgående en flerfaglig bakgrunn og har lang erfaring og kunnskap om våre fagområder, sier Sverstad.

Norum skyter inn at de også strekker seg det lille ekstra for kundene.

– For noen år siden fikk vi en telefon fra en kunde i Stavanger som jobbet innen oljesektoren. Vi måtte lage en del her på verkstedet, kjøre til flyplassen i Rakkestad hvor delen ble flydd til oljebyen. Deretter fikk den helikoptertransport til plattformen. Vi er løsningsorienterte og strekker oss langt for å hjelpe våre kunder, smiler Norum. 

B.T. Rørsystem AS har de siste ti årene jobbet på Gardermoen med legging av fuel rør til flyoppstillingsplassene.

Bedriften har også utarbeidet et internkontrollsystem og systematisk HMS-arbeid. Alle ansatte gis den nødvendige opplæringen med tanke på verne- og miljøvirksomhet.

Det er også utviklet et kvalitetssystem som sikrer at prosjekter og service utføres i henhold til avtalte spesifikasjoner og standarder. Kunde og eventuelle leverandører blir forelagt korrekt og detaljert informasjon om prosjektenes status. All dokumentasjon er utarbeidet i henhold til kundens og offentlige myndigheters krav.

– Vi har alle godkjenninger på plass, og tar HMS på alvor. Vi har intern opplæring på bruk av maskiner og utstyr som brukes internt, sier Sverstad.

Det er ikke bare sikkerheten hos de ansatte som står i fokus. Bedriften legger stor vekt på at alle skal trives på arbeidsplassen, og at det skal være sosialt. Hvert år reiser alle på tur – med sine respektive til en storby i utlandet.

– For oss er det viktig at det er et samhold innad, og at alle trives. Det er også hyggelig å bli kjent med familien til hver ansatt. Derfor inkluderer vi også de respektive med når vi reiser på tur. Neste år feirer vi 25 år, og da er det duket for enda et utlandseventyr, sier Norum.

B.T. Rørsystem AS ser frem til å bidra til den lokale og landsdekkende utviklingen i markedet.

B.T. Rørsystem AS

• B.T. Rørsystem AS ble etablert i 1994 for å utføre produksjon og installasjon av rørsystemer, samt generelle mekaniske tjenester til industrien, generelt i vårt nærområde.
• B.T. Rørsystem as har en meget fleksibel arbeidsstyrke, som er kjent med de behov våre kunder har.
• Våre ansatte har en fler-faglig bakgrunn med lang erfaring og kunnskap om vårt forretningsområde.
• B.T. Rørsystem as satser bevist på opplæring, og har i den forbindelse engasjert seg i lærlingordning.
• Bedriften er for øvrig kjent i markedet som en pålitelig og kreativ leverandør av varer og tjenester med rett kvalitet til riktig pris, og ikke minst til rett tid.
• B.T. Rørsystem As har i dag 32 fast ansatte.
• For øvrig har selskapet tilgang til betydelige ressurser i regionen gjennom våre samarbeidspartnere.

Våre ansatte har følgende fagbrev:

• Sertifiserte sveisere i de aller fleste material-kvaliteter og dimensjoner.
• Sertifiserte sveisere til orbital sveis.
• Rørleggere fra både industri, offshore, hydraulikk og VVS.
• Mekanikere.
• Platearbeidere.
• Hydraulikk.

Redaksjonen i Sarpsborg Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet