Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

En fargerik 40-åring

Annonse fra Maler og tapetserfirma Svein Strand AS

Maler og tapetserfirma Svein Strand AS så dagens lys i 1978. I 40 år har de satt farge på hverdagen hos lokalbefolkningen i Sarpsborg og omegn. Her er ingen jobb for liten eller for stor!

Morten Kraft, daglig leder, forteller om hektiske dager. De 18 ansatte er engasjert i maleoppdrag både inne og ute, flislegging, tapetsering og gulvlegging. Her er verken oppgaver eller arbeidsdag lik.

– I gjennomsnitt har hatt 22 mann ute i arbeid, som inkluderer både fast ansatte og innleide. Det er moro at det er så mange oppdrag, og at befolkningen ønsker å benytte våre tjenester, smiler Kraft.

Vi må tilbake til 1978 for å finne oppstartsdato for Malerfirma Svein Strand AS. Grunnleggeren Strand er fortsatt med, 40 år senere. Med så mange år i bransjen, har han en lang og bred kompetanse, og er en kilde av kunnskap for de ansatte som har kommet inn senere.

Firmaet er godkjent lærebedrift, og har med seg tre lærlinger på laget. Kraft understreker at det er viktig å ta vare på faget med å gi de unge kunnskap og erfaring.

– Faget trenger de unge, samtidig som vi trenger dem. Lærlingene kan formes etter vår arbeidsmodell. Hos oss blir lærlingene godt ivaretatt. Gjør de en god jobb og innsats, får de tilbud om fast ansettelse etter endt læretid, sier han. 

Setter farge på hverdagen: Tran Ngoc Quang, Tam Ho Phuoc, Thuy Nguyen, Mads Kristiansen og Morten Kraft (f.v.).

Har satt sitt preg på Østfold

Også trivsel på arbeidsplassen og sosialt samvær står i fokus. Her er det veldig lite gjennomtrekk. Firmaet har bygd seg opp en solid stamme med ansatte som har vært med i mange år. Ingen tvil om at dette er en solid og trygg arbeidsplass.

Maler og tapetserfirma Svein Strand AS tilbyr en rekke tjenester: maling (innvendig og utvendig), brannmaling, tapetsering, veggvinyl, gulvbelegg, flislegging, gulvavretting og epoxy.

Det 40 år gamle firmaet har satt sine spor på alle Østfold-byene. I Sarpsborg står Trollsvingen, Stamsaas, Bilbutikk 1, Tindlund Park, Infotjenester, Politihuset (både Sarpsborg og Grålum) og Tinghuset på merittlisten.

I Plankebyen kan nevnes blant annet Bryggerifjellet, Bjølstad SIØ, Borg Havn og Værste Brygge.

– Vi har hendene fulle, og påtar oss oppdrag fra både bedrifter og private, sier Kraft. Ingen jobb er for stor og ingen for liten. Uansett om arbeidet krever noen timers innsats eller flere måneder, stille malerglade fra firmaet opp, med spann og pensler klare.

Firmaet samarbeider også med en rekke lokale entreprenører: Ove Skår AS, AS Betongbygg, Nipas AS, Gunnar T Høvik AS, Frontline Drift AS, Backe Østfold AS, Stiga Eiendom AS, Østfoldhus AS, Anova Boliger Bygg AS, Arca Nova AS, AF Bygg Østfold AS.

– Oppdragene her inkluderer for det meste nybygg, og det har jo blitt en rekke leiligheter og boliger opp gjennom årene, foreller Kraft.

Det er ikke bare entreprenører som står på samarbeidslisten. Også Mal Proff og Flügger Farve jobber med tett med firmaet. Nå har vi ansatt Henri Nevalainen fra Flügger Farve for å jobbe med Kraft og Strand. 

Thomas Kabo, Martin Johansen og Simon Lunner (f.v.) er klare for nye oppdrag.

Et lokalt firma med fokus på service

Kraft legger til at de siste årene er det blitt populært å bygge i massivtre. Malerfirmaet har vært med på to store prosjekter med dette byggematerialet etter oppdrag fra Ove Skaar AS. På Bjølstad SIØ Fredrikstad har de utført malerjobben på 205 hybelleiligheter samt fellesarealet. Det stod også ansvarlig for malerarbeid og gulvbelegg på 354 hybelleiligheter (4 blokker) og fellesarealer på Remmen SIØ Halden, hvor 50 prosent av bygningen består av massivtre.

Kraft forteller at konkurransen er hard. Det er mange aktører om jobbene, men at Maler og tapetserfirma Svein Strand AS stiller sterkt takket være kvalitetsarbeid som utføres effektivt.

I de mange årene firmaet har eksistert, har de opparbeidet seg et godt navn. Det medfører at kundene gjerne kommer tilbake, gang på gang.

– Vi er en solid bedrift med dyktige fagfolk. Fokuset er på å utføre kvalitetsarbeid samtidig som vi jobber raskt og leverer i tide. For oss er dette alfa omega, fastslår Kraft.

Han anbefaler å bruke godkjente fagfolk når du skal ha et oppdrag utført.

– Ved bruk av et anerkjent firma får du et resultat du kan være fornøyd med etterpå, råder Kraft.

Vinter eller sommer. Høst som vår. Bilene fra Malerfirma Svein Strand AS er alltid klare til å kjøre ut på nye oppdrag. Enten du trenger hjelp til å male inne eller ute, ønsker nytt gulv gangen eller tapet i stua.

Maler og tapetserfirma Svein Strand AS har satt farge på hverdagen i 40 år. De akter å male på de neste 40 årene også… 

Maler og tapetserfirma Svein Strand AS

• Malerfirma Svein Strand AS, startet i 1978.
• Bedriften eies av tre ansatte; Morten Kraft, Torill Strand Kabo og hovedeier Svein Strand.
• Vi er i dag 17 ansatte, svenner og lærlinger.
• Vi utfører malertjenester, utvendig/innvendig, tapetsering, gulvbelegg, veggvinyl, epoxy, flislegging og gulvavretting.

Redaksjonen i Sarpsborg Arbeiderblad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet