Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

Nå får Lande Senter et etterlengtet ansiktsløft

Lande Senter er Sarpsborgs eldste kjøpesenter. Mange minnes fortsatt tiden da handel og dansekroa på Lande gikk hånd i hånd. Nå skal senteret bygges om, og sammen med kollega Yngvar Titterud i Fagerstad Næringseiendom holder Hilde Sørlie i trådene.

Annonsørinnhold fra

Dans: Før i tiden ble torget midt i senteret benyttet som handelsplass om dagen og i helgene var det danseplass.

– Som ungdom tok jeg buss fra Sandbakken for å få med meg søndagsdiskoen på Landekroa, smiler Hilde og minnes synet av svenske danseband-busser på vei mot Lande Senter gjennom Sarpsborgs gater. 

Bortsett fra lampene i taket, gamle gardiner i et vindu og noen vegger malt i en svunnen farge, er det lite som vitner om de kjente dansekveldene på kroa nå. Torget på Lande Senter har stått tomt i noen år, og nå for tida svinger Hilde seg heller blant håndverkere og bygg- og isolasjonsmateriale. 

– Men det er en omfattende prosess å rehabilitere og restrukturere et kjøpesenter. I løpet av en treårsperiode har noen planer blitt forkastet, mens andre har kommet til på veien, forteller Sørlie som gikk inn på eiersiden i 2014.

Et godt sted å være

Lande Senter åpnet dørene med brask og bram tidlig på 70-tallet. Folk som var vant til dagligvarebutikken på hjørnet fikk plutselig et handelssenter de kunne farte til. Og da Landekroa kom, fikk de danselystne også mer å glede seg til i helgene.

Tidene endret seg, og Landekroa måtte til slutt stenge. Men god beliggenhet og et godt utvalg av butikker med kvalitetsvarer og ekspertise, gjør Lande Senter til et stødig senter i nærmiljøet. Et eksempel er Boots Apotek som har vært på senteret lenge. Daglig leder i Boots, Marit Midtsem, synes det er fint å kunne tilby kundene noe unikt på Lande.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skiller seg ut: Boots Apotek på Lande Senter har både bandasjist og sykepleiere på jobb i apoteket. Her kan du blant annet få tatt bilde av føflekkene dine.

– Vi skiller oss ut fra de andre apotekene i Sarpsborg siden vi har et utvidet varesortiment innen bandasjistvarer. Som eneste apotek i området har vi også sykepleiere på jobb med spesialkompetanse blant annet på stomi og sårpleie, sier Midtsem og legger til at Lande Senter er et godt sted å være.

Dette bør du vite om det som skjer på Lande Senter:

Alle butikker er åpne gjennom hele byggeperioden.

Det nye inngangspartiet til Coop Extra og Boots Apotek står ferdig i november 2018.

Alle butikkene på senteret vil få egne innganger.

Butterfly starter opp igjen - også med lunsjretter.

Hele bygget vil være ferdig restaurert i løpet av andre kvartal 2019.

Følg oss og få oppdateringer på ombyggingen på vår Facebookside.

Alle butikker holder åpent i byggeperioden

Første fase av ombyggingen er allerede godt i gang på Lande Senter. Coop Extra og Boots Apotek blir naboer og får et nytt, felles inngangsparti. Samtidig er byggingen av en ny inngang til senterets trofaste klesbutikk Bogerud også i gang. 

– Utfordringen når man bygger på et kjøpesenter hvor det skal være drift, er at man ikke kan gjøre alt på en gang. Vi må ta ting i etapper.

For under ombyggingen av senteret vil alle butikker holde åpent hele tiden. Det eneste kundene vil merke er noen midlertidige løsninger på innganger, noe støy til tider og kanskje vil noen butikker oppleves litt rotete i flytteperioden. 

– Den største endringen ved det nye senteret er at alle butikkene får egen inngang og hele bygget får en moderne glassfasade. Torget blir helt borte siden alle butikkene trekkes innover. I bakkant av butikkene blir det spiserom, garderober og toaletter for de ansatte, forteller Hilde. 

Se bildegalleri fra senteret her:

Fornøyd utbygger: Hilde Sørlie får en statusoppdatering av Stian Skammelsrud på ombyggingen av Lande Senter.

Nytt og moderne: Lande Senter beholder navnet sitt etter ombyggingen.

Fra luften: Slik vil senteret se ut fra luften. Legg merke til endringene på sørsiden, hvor bakkepartiet er jevnet ut og Bogerud får sitt nye inngangsparti.

I gang: Ombyggingen er allerede godt i gang. Her får Coop Extra og Boots Apotek felles inngangsparti.

Gamle minner: Gardiner fra den gang Landekroa var stedet å dra til i helgene henger fortsatt i et vindu inne på torget.

Nye vegger: I bakkant av butikkene skal det bygges nye rom for de ansatte. Entreprenør Bård Strand fra Øst AS er på plass for å sjekke at alt går som det skal på byggeplassen.

Flyttet ut: Lande Blomster flyttet ut i sidebygningen tidligere i år og er fornøyd med fin uteplass. Butikksjef Hanne Kraft gleder seg til at senteret skal fremstå i ny drakt.

– Vi blir ordentlig glad i kundene våre

Det er et stort og variert utvalg av butikker på Lande, og mange av aktørene har vært der i mange år. 

Kvalitet i rekkene: På Bogerud selger de kvalitetsmerker både til voksne damer og barn og unge.

Butikksjef Runi Johansen hos Bogerud opplever at hun får et spesielt forhold til kundene på et nærsenter som Lande.

– Vi startet opp Bogerud helt tilbake i 1992, og fra første dag følte jeg at dette senteret hadde sjel. Vi har mange kunder som har fulgt oss gjennom alle årene, og da blir vi jo veldig godt kjent. Det er ordentlig trivelig, forteller Runi på vei inn i prøverommet med et par bukser til en god kunde.

Glad i jobben: Pernille Eidsaunet trives godt som butikkleder på Coop Extra og trekker frem kundene som en god grunn til det.

Pernille ble butikksjef på Coop Extra i desember 2017, men har vært på senteret siden 2009 da posten flyttet inn i butikk. Hun bekrefter det Runi sier om gode kundeforhold.

– Jeg skulle egentlig bare hjelpe posten i gang, så skulle jeg utdanne meg til sykepleier. Men jeg ble så glad i jobben min på senteret at jeg ble værende. Vi har mange faste kunder som vi blir veldig glad i, og det er dem som driver meg mest i jobben, smiler Pernille. 

Butterfly tilbake på senteret

Samtlige butikker på senteret fortsetter butikkdriften gjennom og etter ombyggingsperioden. En gledelig nyhet for mange er også at bakeriutsalget Butterfly flytter inn igjen på senteret, denne gangen med en ypperlig hjørneplassering.

Lekkert hos Butterly: Med nye glassfasader og ny plassering kommer Butterfly tilbake til Lande Senter i 2019.

– Vi er veldig fornøyd med at Butterfly har valgt å satse videre her, for Lande Senter uten Butterfly er som kino uten godteri, sier Hilde Sørlie og legger til at caféen nå også skal satse på lunsjretter. 

Lande Senter jobber for å bli mer aktive på Facebook. Følg ombyggingen og få historier fra senteret her.

Disse butikkene finner du på Lande Senter:

Bogerud 

Coop Extra 

Boots Apotek 

Salming sport 

Lande Blomster 

Lande Systue

Milagro hund og katt

Babylon Pizza

Commnet

Spilleriet 

Würth

Butterfly (kommer 2019)

Plass til flere leietakere

Boots Apotek, Bogerud og Coop Extra er de foreløpige leietakerne som er å finne i hovedbygningen på Lande Senter. I sidebygningen, som også vil få et utvendig løft, ligger blant annet sportsbutikken Salming, og Lande Blomster som tidligere var å finne inne på senteret.

– Vi har fortsatt plass til flere spennende butikker og konsepter på senteret vårt, forteller Hilde Sørlie som håper å komme i kontakt med noen som tilbyr forbruksrelaterte konsepter som egner seg for rask handel.

Per dags dato står nærmere 890 kvm butikkareal ledig. Disse kan fordeles på to eller tre butikker. 

– En frisør eller andre velvære- og servicebutikker vil passe godt inn i butikkflyten vår. Men vi ønsker selvfølgelig å høre fra alle interesserte aktører, avslutter Hilde.

Del artikkelen på Facebook