Annonsørinnhold fra Block Watne

Hva er dette?

Store endringer hver uke på Bjørnstad - nå bygges 26 eneboliger i kjede

Øyvind og Christian står opp grytidlig hver morgen for å bygge hus på Bjørnstad. – Vi våkner sammen, så kjemien må være på plass!

Annonsørinnhold fra Block Watne

– Vi bygger opp stammedelen av huset på ca to uker. Det går fort! Så da holder vi varmen, selv på kalde dager. Vi begynner dagen med tjukke klær, men må ta av lag etter lag utover dagen, ler Øyvind Hagen. 

Spesialist: Ettersom alle tømrerne har sine egne områder de jobber med, blir de spesialister på sine oppgaver. Øyvind jobber i stammelaget.

Han er tømrer for Block Watne, og jobber for øyeblikket med å sette opp 26 flotte eneboliger i kjede på Bjørnstad.

Sammen med tømrer-kollega Christian Asbjørnsen utgjør de to et "stammelag", som setter opp reisverket og gjør klart til taktekking på husene. 

Denne morgenen er det kaldt, selv om minusgradene uteblir. Solen klarer ikke å trenge gjennom skylaget, og det er fuktig på bakken. 

Bygger tak: Her kuttes plater til taket på bakkeplan, før de heises opp på taket, av sikkerhetsmessige grunner.

Arbeidsdagen begynner klokka sju. Øyvind bor et steinkast unna Bjørnstad, mens Christian kommer kjørende fra Strømstad hver dag.

– Vi begynner alltid dagen med kaffe. Alltid kaffe! Så er det ut for å jobbe. Kjemien mellom oss må fungere, for vi våkner på en måte sammen hver dag. Det er mysigt, spøker Christian.

– Blir dere uvenner?

– Aldri! Det går jo ikke.

Les også: Flere velger å flytte hjem fra Oslo og til Bjørnstad

26 eneboliger i kjede skal opp

Det har vært byggeaktivitet på Bjørnstad i lengre tid, og det nye boligområdet har vært veldig populært. Eneboligene i kjede som nå settes opp blir innflytningsklare i løpet av siste kvartal 2020. Hustypen heter Kollen og Dalen.

Godt team: Lagene jobber tett sammen over lengre tid, og er nødt til å ha godt samarbeid. Øyvind og Christian har jobbet sammen i et halvt års tid til nå, og har en spøkefull tone.

– Hvorfor skal man velge Block Watne når man kjøper nytt hus?

– Fordi det er kvalitet. Alt bygges på stedet, og vi er spesialister på akkurat det vi driver med. Det blir bra hus av sånt, svarer Christian.

Se 3D-tegninger av hvordan boligene blir til slutt her.

Han forklarer at hvert hus bygges i flere ledd. Først kommer stammelaget inn, altså Christian og Øyvind. Så er det fasadelagets tur. Deretter kommer interiørlag 1 og interiørlag 2 inn for å gjøre huset klart innvendig med alt som hører med: innervegger, listverk, gulv, kjøkkeninnredning og bad - og alt annet et hus består av. Alle lagene består av Block Watnes egne folk, og i tillegg kommer andre fagfolk inn utenfra. Som for eksempel rørleggere og elektrikere.

Les også: Nå flytter familiene inn på Bjørnstad: – Her stortrives vi!

Kampanje i januar - få med oppgraderinger til 100.000 kroner

Berit Sandberg er salgskonsulent på Bjørnstad-prosjektet. Hun har jobbet i Block Watne siden 2002.

Salgskonsulent: Berit Sandberg er ansvarlig for salget på Bjørnstad, og opplever at området er veldig attraktivt. Både for familier av ulike størrelser, og enslige. 

– I januar har vi en kampanje på disse eneboligene i kjede. Det innebærer at hvis man signerer kontrakt i januar, får man oppgradere kjøkken- og baderomsinnredning og/eller hvitevarer for en verdi av 100.000 kroner uten å betale noe ekstra, erklærer hun.

Grunnmurene på alle husene er støpt, og alt er klart for at stammelaget skal rykke inn - et hus om gangen.

– De blir skikkelig fine, med store terrasser og masse sol. Og alle får carport. I midten skal vi bygge en lekeplass, forklarer hun.

Helgen i uke 3 er det visningshelg på alle Block Watne-prosjekter, også på Bjørnstad. Les mer om prosjektet på Bjørnstad her!

Del artikkelen på Facebook