Konsert med Kristina Vårlid

Søndag 30. september kl.19:00-21:00
Metodistkirken i Sarpsborg
St. Marie gate 56, Sarpsborg, NorgeÅpne kart
kart

Kristina Vårlid er en av Norges mest fremadstormende klassiske gitarister. Hun er født i Stavanger i 1994 og fullførte sin Bachelor ved Prins Claus Conservatorium i Nederland i Juni 2017 med høyeste karakter og cum laude. Første året studerte hun ved Royal Conservatoire of Scotland. Høsten 2017 begynte hun på diplomstudiet i utøving ved Norges Musikkhøgskole. 

Kristina var en av vinnerne til De Unges Konsert 2018 og var med det solist i Grieghallen med Bergen Filharmoniske Orkester i april. Hun har utmerket seg i flere internasjonale konkurranser, hun fikk blant annet 1. pris i Antwerpen International Guitar Competition 2017, samme år ble hun kåret til den beste musikkstudenten i Nederland da hun vant Grachtenfestival Conservatorium Concours. Kristina er den første gitaristen som har vunnet denne konkurransen. I Koblenz International Guitar Competition var hun finalist i 2016 og 2018. I 2018 fikk hun Preis der Koblenz International Guitar Academy for best interpretation of a work by David Kellner. I juni 2018 ble hun tildelt en plass på "Walk of Fame" ved Hanze University i Groningen, Nederland. 


I Nederland har hun spilt solokonsert i blant annet det prestisjefulle Royal Concertgebouw i Amsterdam. Hun har også spilt på både TV og radio.