Visma verdsettes til 45 milliarder kroner

 HOVEDKONTOR: Tindlund-mannen Øystein Moan har sørget for at hovedkontoret ligger i Oslo. Her jobber det 700 ansatte.

HOVEDKONTOR: Tindlund-mannen Øystein Moan har sørget for at hovedkontoret ligger i Oslo. Her jobber det 700 ansatte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det norske programvareselskapet Visma, som ledes av Øystein Moan fra Tindlund, verdsettes til 45 milliarder kroner.

DEL

Den summen kommer fram i forbindelse med at oppkjøpsfondet KKR selger seg ut av Visma. Handelen onsdag kveld norsk tid er et av Europas største oppkjøp av et programvareselskap.

Det amerikanske oppkjøpsfondet KKR (Kohlberg Kravis Roberts) selger sine 28 prosent og er dermed helt ute av Visma, skriver Dagens Næringsliv.

Prisen er omkring 1,8 milliarder dollar og innebærer at Visma verdsettes til rundt 45 milliarder kroner. Salget er det tredje på 12 år.

Tre internasjonale fond

Oppkjøpsfondet Cinven reduserer samtidig sin eierandel fra 28 prosent til 17 prosent.

På eiersiden kommer det inn tre internasjonale fond.

Singapores statlige fond Government Investment Corporation (GIC) har kjøpt 12 prosent.

– Det er veldig spennende eiere som ligner på det norske Oljefondet. Måten å jobbe på er veldig lik. Men det er nok en mer aktiv eier, og det går også inn i unoterte papirer, noe Oljefondet holder seg unna, sier Tindlund-mannen i en kommentar til E24.

Også det britiske oppkjøpsfondet Montagu og det britiske investingsselskapet Intermediate Capital Group har kjøpt seg opp i IT-selskapet.

HG Capital har samtidig økt sin eierandel fra 36 til 45 prosent.

Ifølge Moan har selskapets ledelse ikke har mottatt noen bonus eller belønning for å ha bistått i salgsprosessen.

– Dette er dekket av vår vanlige lønn. Vi gjør dette som en del av jobben vår. Ledelse og ansatte har heller ikke realisert noen gevinst. Vi forstår at aksjonærer kommer og går, og at de vil realisere gevinst på veien. At nye vil investere, er positivt. Vi har fått inn noen interessante eiere, sier konsernsjefen.

Verdier for 337 millioner

Om lag 600 personer blant ledelse og ansatte eier 7 prosent av selskapet. De har nå verdier for rundt 2,2 milliarder kroner i selskapet.

– Jeg tenker å forbli konsernsjef noen år til og ønsker at selskapet skal fortsette å vokse. Ledelsen og ansatte har tro på selskapet, og vil heller kjøpe flere aksjer enn å selge, sier Moan, som har vært konsernsjef i Visma i 20 år. Han har selv verdier for 337 millioner kroner i selskapet.

CV

  • Navn: Øystein Moan
  • Alder: 57 år
  • Bosted: Opprinnelig fra Tindlund, men bosatt på Vindern i Oslo
  • Sivilstand: Gift, en sønn
  • Utdannelse: Cand. Scient, 1983, hovedfag i informatikk
  • Aktuell: Har siden 1997 vært administrerende direktør i Visma. Er sjef for 6.000 ansatte. Hadde i inntektsåret 2015 en inntekt på 31,6 millioner kroner og en formue på 325 millioner kroner.

Artikkeltags