Gå til sidens hovedinnhold

Vogntog meide ned Mesta-bil på E6

Artikkelen er over 2 år gammel

...og stoppet ikke før etter 500 meter.

Politiet meldte onsdag kveld om en trafikkulykke på E6 ved Årum.

En trailersjåfør fulgte ikke med på veien og knuste en såkalt putebil fra Mesta.

– Mesta har nå den vanlige årlige rengjøringen på E6 og har omkjøring på Årum. Store blinkende lys og varsling loser trafikken av E6, men det fikk ikke denne sjåføren med seg og braste blant annet inn i en Mesta-bil, forteller operasjonsleder Terje Marstad.

Alvorlig

Politiet ser alvorlig på hendelsen og priser seg lykkelige for at ingen personer ble skadet.

– Denne forseelsen har enormt stort skadepotensial. Det var bare tilfeldigheter som sørget for at ingen personer ble skadet, mener Marstad.

Han forteller at sjåføren bare kan glemme å kjøre videre.

– Han er fratatt førerkort og vi har tatt beslag i bilen for å sjekke det nærmere.

Kjøretøyet var registrert i Sverige og sjåføren var fra Litauen.

Ikke alkoholpåvirket

Vogntoget kom kjørende mot nord og skulle etter merkingen kjørt av E6 ved Årum. Men sjåføren gjorde ingen tegn til å slakke av farten og dundret inn i putebilen og smadret en tilhenger. Sjåføren stoppet ikke kjøretøyet før etter 500 meter ut på Sandesundbrua.

– Han er testet for alkohol og var ikke påvirket. Men vi utelukker ikke andre rusmidler. Han sjekkes for dette nå. Vi ser heller ikke bort i fra at han kan ha sovnet. Det skal veldig mye til for ikke å se denne omkjøringen, sier Terje Marstad som forteller at hendelsen var skremmende for de som var på jobb for Mesta.

– Hvor mange tonn dette kjøretøyet veier vet jeg ikke, men det var lastet og vi snakker en del tonn. Når det kommer dundrende gjennom sperringene så er det skremmende. Heldigvis var det ingen som ble skadet.

Bildeserie

Vogntog knuste Mesta-bil

 

Kommentarer til denne saken