– Drømmen er å vinne NM-gull og å komme med på landslaget

Disse 15-åringene fra Sarpsborg Volleyballklubb er med på regionlag Øst i helgens store NM-sluttspill for G16-lag i Oslo. Fra venstre ser vi Aleksander Olsen, Simen Kristiansen Henriksen, Robin Skogsrud, Anders Ringsrød Kristiansen og Brage Minge. (Foto: Kjetil A. Berg)

Disse 15-åringene fra Sarpsborg Volleyballklubb er med på regionlag Øst i helgens store NM-sluttspill for G16-lag i Oslo. Fra venstre ser vi Aleksander Olsen, Simen Kristiansen Henriksen, Robin Skogsrud, Anders Ringsrød Kristiansen og Brage Minge. (Foto: Kjetil A. Berg)

Hele fem spillere fra Sarpsborg Volleyballklubb er med på laget til region Øst i helgens NM-sluttspill for G16-lag i Oslo.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– At vi har med fem spillere er ny rekord. I fjor hadde vi med tre, før det har vi aldri hatt med mer enn én. I år er vi den klubben med flest spillere på regionlag Øst, så det lover bra for fremtiden, forklarer Sarpsborg VBK-trener Stig H. Kristiansen til SA-sporten.

Avisen slo av en prat med de fem utvalgte ungguttene da Sarpsborg VBK hadde trening i Kalneshallen onsdag kveld. Aleksander Olsen, Simen Kristiansen Henriksen, Robin Skogsrud, Anders Ringsrød Kristiansen og Brage Minge, alle 15 år gamle, gleder seg skikkelig til en helg spekket med NM-spill i hovedstaden.

Bronse i fjor

Anders Ringsrød Kristiansen, Brage Minge og Simen Kristiansen Henriksen var med på regionlaget som sikret bronse i tilsvarende NM-sluttspill i fjor. De føler at det er fullt mulig for laget å blande seg inn i medaljestriden også denne gangen.

– Drømmen er å vinne NM-gull og å komme med på landslaget, sier en optimistisk og kampklar Anders Ringsrød Kristiansen.

For Aleksander Olsen og Robin Skogsrud er det første NM-opptreden på regionlaget, og sammen legger Sarpsborg VBK-kvintetten ned mye tid og trening på volleyballbanen – ved siden av alle kamper som spilles gjennom en sesong.

– Vi trener 3-4 ganger hver uke og spiller kamper nesten hver helg. Så det går med mye tid til dette, påpeker Ringsrød Kristiansen.

Innledende kamper fredag

I tillegg til de fem Sarpsborg VBK-spillerne består G16-laget til region Øst av unggutter fra Halden VBK, Tønsberg Volley, Asker Skiklubb og Oslo Volley. NM-turneringen spilles i Ekeberghallen i Oslo, og i det innledende puljespillet skal regionlag Øst møte Rogaland, Trøndelag og Hordaland.

NM-turneringen varer fra fredag 13. til søndag 15. januar. På fredag skal Øst gjøre unna alle de tre innledende kampene. Hvis de tar seg videre til A-sluttspillet venter det semifinalespill lørdag og enten finale eller bronsefinale søndag. Dersom de i stedet må ta til takke med B-sluttspill blir det spill om 5. – 8. plass både lørdag og søndag.

Artikkeltags