Østfoldinger skammer seg over skitten bil

BILVASK: Sju av ti bileiere i Østfold har dårlig samvittighet for at bilen er møkkete. To av tre veliger å vaske bilen på stasjon eller i vaskehall.

BILVASK: Sju av ti bileiere i Østfold har dårlig samvittighet for at bilen er møkkete. To av tre veliger å vaske bilen på stasjon eller i vaskehall. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hele sju av ti bileiere i Østfold har dårlig samvittighet for bilvasken. Det er det ofte god grunn til, viser en ny undersøkelse.

DEL

– Ai, dette var ikke bra i det hele tatt, utbryter Circle Ks bilvaskekspert, Anders Hagen i en pressemelding.

Han har nettopp gått igjennom resultatene av en undersøkelse YouGov har gjennomført for Circle K Norge blant bileiere i Norge. Her kommer det fram at hver femte Østfold-bil vaskes sjeldnere enn hver tredje måned.

For å unngå rust

– Vasking er en helt essensiell del av godt bilhold og bidrar til at verdien og levetiden til kjøretøyet forlenges. Hvis målet ditt er å redusere bilens levetid, så er det selvsagt greit å slurve med bilvasken. Dersom du derimot ønsker å forebygge rust og korrosjon, er det en god investering å vaske bilen minst én gang i måneden, sier Hagen.

I undersøkelsen svarer sju av ti østfoldinger at de ofte eller iblant har dårlig samvittighet fordi bilen er møkkete. Fire av fem svarer at de vasker bilen for at den skal være ren og pen. Noe under halvparten av respondentene fra Østfold oppgir at de vasker bilen for å unngå rust.

Tesla er samtidig – helt uoffisielt – Norges reneste bil. To av fem Tesla-eiere svarer at de vasker bilen ukentlig. På andreplass kommer Mazda, tett etterfulgt av Mercedes og Volvo.

To av tre i vaskehall

Mens én av tre østfoldinger sverger til egenvask, velger to av tre å vaske bilen på stasjon eller i vaskehall.

– Velger du å la en vaskemaskin gjøre jobben bør du velge et program som inneholder avfetting og polering. Dette er spesielt viktig dersom du ikke vasker bilen så ofte, sier Hagen.

Han ber bileiere være ekstra oppmerksomme i minusgrader.

– Kulde og våt bil er ingen god kombinasjon, i så fall bør du vaske innendørs. Husk også å bruke silikon på dørlister og låsolje på alle låser dersom du frykter at det skal bli kuldegrader, råder Hagen.

Artikkeltags